Уикенд се хвали със Селена Гомес

Канадският певец Уикенд не пропуска удобен момент да се...

Фики предожи брак на Гюлджан в...

Само преди няколко месеца цялата страна се бе впуснала...

Кой е Гарелов?

отпечатай новината

20.03.2017 14:00 | Видян 1207 пъти | Коментар 1 | Гласували 1

Кой е Гарелов?

Кой е Гарелов, попита в студиото на бТВ премиерът Борисов. Без да влизаме в ролята на адвокати на Иван Гарелов, длъжни сме, заради честта на професията, да изясним на двойно бившия премиер, кой какъв е с препоръка да запомни, че високомерието убива.

Уволненият след смс на Борисов до наследилия го в премиерското кресло Герджиков Иван Гарелов е един от най-смелите тв жураналисти. Преди феномена Елена Йончева, това беше човекът, който обикаляше с камера под бомбите в горещите точки на света: в Кипър, когато Турция незаконно окупира и анексира 2/3 от острова, което и досега ЕС и НАТО не са осъдили, нито са наложили каквато и да било санкция на Анкара; в Ливан и Палестина, където дори осинови дете, за да го спаси от ужаса на несекващата война; от Камбоджа, когато там колеха милиони.

Но той умееше да прави и интервюта с най-големите политици и артисти на света. Превърна Панорама в институция, твърде различна на фона на сегашното си жалко подобие, в каквото го превърна последващия водещ – по ирония на съдбата – също Бойко.

Може би най-важното от всичко: Гарелов единствен създаде телевизионна журналистическа школа, което вечният му опонент Кеворк например не направи. От тази школа излязоха и Елена Йончева, и вездесъщият Бойко Василев, но също други легенди като Валя Ахчиева – последният разследващ журналист у нас, Светослава Тадаръкова, даже забравеният Иво Беров, а също Ахилеас Лилов, Маргарита Михнева, Жени Атанасова, кой ли не още – та чак до Ивет Добромирова, със сигурност забравяме още някого: всичките получиха криле именно от Панорама, каквато я направи Гарелов.

Иначе той отдавна познава телефонното право – от оня момент през 1990 г., когато премиерът Луканов лично му се обади в студиото с нареждане, което водещият пред очите на цяла България отказа да изпълни. Та днешният смс от Борисов изглежда като фарс, защото именно така се повтаря историята според другаря Маркс. Апропо, и Бойко, и Гарелов са членове на БКП преди 10-и ноември. Както и двамата са от „органите”.

Даже да бъде представен като офицер от разузнаването, все в рамките на тогавашното МВР, пак е с по-висок  чин от пожарникаря Борисов. И за разлика от него, не е участвал във Възродителния процес.
Да се знае!


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com
01
ЧИТАТЕЛ ВАШ 28.03.2017 12:14ч.

НЕ ХАРАСВАМ ГАРЕЛОВ,НИТО КЕВОРКЯН НИТО КАРБОВСКИ НИТО БОЙКОВЦИТЕ - НЕ ГИ ЗАЩИТАВАЙТЕ ТЕ СИ БЯХА И СА ЧЕРВЕНИ ЖУРНАЛИСТИ - СЕГА СА ПО - ПРИСПОСОБИМИ-БЕЗ БОЙКОВЦИТЕ