Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Кой е Гарелов?

отпечатай новината

20.03.2017 14:00 | Видян 3083 пъти | Гласували 1

Кой е Гарелов?

Кой е Гарелов, попита в студиото на бТВ премиерът Борисов. Без да влизаме в ролята на адвокати на Иван Гарелов, длъжни сме, заради честта на професията, да изясним на двойно бившия премиер, кой какъв е с препоръка да запомни, че високомерието убива.

Уволненият след смс на Борисов до наследилия го в премиерското кресло Герджиков Иван Гарелов е един от най-смелите тв жураналисти. Преди феномена Елена Йончева, това беше човекът, който обикаляше с камера под бомбите в горещите точки на света: в Кипър, когато Турция незаконно окупира и анексира 2/3 от острова, което и досега ЕС и НАТО не са осъдили, нито са наложили каквато и да било санкция на Анкара; в Ливан и Палестина, където дори осинови дете, за да го спаси от ужаса на несекващата война; от Камбоджа, когато там колеха милиони.

Но той умееше да прави и интервюта с най-големите политици и артисти на света. Превърна Панорама в институция, твърде различна на фона на сегашното си жалко подобие, в каквото го превърна последващия водещ – по ирония на съдбата – също Бойко.

Може би най-важното от всичко: Гарелов единствен създаде телевизионна журналистическа школа, което вечният му опонент Кеворк например не направи. От тази школа излязоха и Елена Йончева, и вездесъщият Бойко Василев, но също други легенди като Валя Ахчиева – последният разследващ журналист у нас, Светослава Тадаръкова, даже забравеният Иво Беров, а също Ахилеас Лилов, Маргарита Михнева, Жени Атанасова, кой ли не още – та чак до Ивет Добромирова, със сигурност забравяме още някого: всичките получиха криле именно от Панорама, каквато я направи Гарелов.

Иначе той отдавна познава телефонното право – от оня момент през 1990 г., когато премиерът Луканов лично му се обади в студиото с нареждане, което водещият пред очите на цяла България отказа да изпълни. Та днешният смс от Борисов изглежда като фарс, защото именно така се повтаря историята според другаря Маркс. Апропо, и Бойко, и Гарелов са членове на БКП преди 10-и ноември. Както и двамата са от „органите”.

Даже да бъде представен като офицер от разузнаването, все в рамките на тогавашното МВР, пак е с по-висок  чин от пожарникаря Борисов. И за разлика от него, не е участвал във Възродителния процес.
Да се знае!


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !