Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Защо се самоуби Крис Корнел?

отпечатай новината

19.05.2017 14:07 | Видян 4237 пъти

Защо се самоуби Крис Корнел?

Вече информацията е официална: на 17 май 2017 (сряда) Крис Корнел се самоубива след редови концерт във Fox Theatre в Детройт. Причина за смъртта: все още неясна. Начин на самоубийството: обесване.

Истината е, че Крис Корнел е имал поне няколко тежки и драматични момента в иначе изключително успешната си музикална кариера, пише woman.bg

И все още е мистерия как е оцелял тогава, a сега е решил да отнеме живота си. Затова и решихме да резюмираме тези моменти и да си припомним колко силен и издръжлив на житейските препятствия е бил гласовитият вокалист. Много истински фенове на грънджа и т.нар.

сиатълска вълна твърдят, че не "Нирвана", а Soundgarden са "най-сиатълската" банда - комбинират онзи първичен гняв, мрачен магнетизъм в звученето и визията си, многопланови текстове и бунт. Сега визуализирайте младия Корнел - с дълга къдрава коса, впечатляваща фигура, отрязани дънки и кубинки, тичащ по сцената с глас, който просто не може да бъде описан.

Да, представете си го така - разперил ръце настрани, докато пее "Jesus Christ Pose" с цялата си душа - алтернативният човек Корнел дълго време се е чувствал в сянката на Кобейн, а по-късно - и на Лейн Стейли (вокалистът на Alice In Chains), просто защото тяхната ранна смърт ги иконизира в очите на феновете. А той оставя живият класик, който продължава да се бори. Крис Корнел преживява това и оцелява.

Краят на Soundgarden е край на една епоха не само за вокалиста, а и за останалите от групата. Наслушали са се на бръщолевениците на медии и "фенове" как се били продали и изгубили от първичната си сурова енергия, щом по Mtv се скъсват да въртят сюрреалистичния им клиp на "Black Hole Sun" (да, преди години Mtv беше нещо наистина прекрасно). Крис Корнел преживява това и оцелява. През 1999 година излиза първият му солов албум - "Euphoria Morning".


Снимка: БГНЕС

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !