12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

25 000 запалиха "Бензин" в кината

отпечатай новината

25.05.2017 12:47 | Видян 957 пъти

25 000 запалиха

Близо 25 000 души са скочили върху рали пистата на „Бензин” през премиерния му уикенд – това поставя режисьорския дебют на Асен Блатечки на първо място сред най-гледаните бг филми за последните седем години.

Към момента родния аналог на „Бързи и яростни” се прожектира в 66 салона в страната и ще достигне до повече от 20 града без кино благодарение на проекта „Пътуващо кино”.

Големият интерес накара разпространителите от „Лента” да организират специална прожекция в кино „Люмиер” утре вечер, където феновете ще могат да стистнат ръката на всеки от екипа и да участват в дискусията „Как се прави касов филм в България”.

На първата си среща с медии след премиерата Блатечки обяви с намигване, че ще снима продължение, ако тя бъде оценена поне от 150 000 души с билет. Главна роля в проекта ще има фронтменът на Godsmack Съли Ерна, който в „Бензин” се появява едва на финала и с една единствена, изречена на чист български, реплика: „На майната си”. „Филмът бе заснет паралелно на английски и български, сега завършваме английската версия. В нея част от сцените просто няма да ги има, иначе си е същия.”, обясни Асен.

Рокерите от мотоклуб „Бензин” уважиха премиерата в Пловдив.

Напоен с адреналин и високи скорости, „Бензин” бе истинско събитие за мотоклуб със същото име в Пловдив. Около 30 рокера се изсипаха на премиерата на филма вчера в местен мол.

Те паркираха мощните си возила в стройна редица, а после поздравиха екипа на филма във Фейсбук със закачлив кадър от кино салона.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !