Робърт Де Ниро: Талантът е в...

На 17-ти август великият Робърт Де Ниро стана на 76...

Хари и Меган замениха Испания с Франция

След Ибиса е време за Ница! Херцогът и херцогинята на...

Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата

отпечатай новината

14.06.2017 17:00 | Видян 620 пъти

Христо Стоичков представи книгата си

Камата демонстрира лично своите съвети и награди малчугани от академиите, огромна опашка за автографи и селфита с Камата

Христо Стоичков демонстрира лично част от своите правила за успех във футбола и награди деца от школите по време на Премиерата на новата си книга „Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8“. Официалното ѝ представяне бе днес по обед пред НДК, събитието бе част от инициатива "София - Европейска столица на спорта".

Kнигата, базирана на личния опит на великия футболист е издадена от „Книгомания“ със съдействието на Национална лотария. В наръчника гениалният голмайстор, получил глобално признание като „легендарната осмица“, заради номера на фланелката си, дава отговор на най-важния въпрос във футбола: „Как да победим?“. Книгата е предназначена както за начинаещи играчи, техните родители и близки, така и за утвърдени
футболисти, треньори, специалисти, рефери, запалени фенове и почитатели на най-популярния спорт. Тя обаче ще се понрави и на всеки, който иска да знае как се преуспява в живота.

Презентацията събра пред НДК хиляди почитатели на футбола и на Христо Стоичков, като се превърна в истински празник. Камата демонстрира с топка как работят неговите правила, децата от школите с интерес се включиха в нагледните уроци на световната мегазвезда.

След това най-известният българин раздаде автографи, лично подписа копия и награди с топки част от децата, които се упражняваха с него. Сред гостите бяха още Димитър Пенев, националът Георги Миланов, волейболната легенда Борислав Кьосев и др. Накрая Стоичков отдели повече от половин час за да подписва лично книгата на наредилите си на огромна опашка желаещи за автографи. Най-щастливи бяха малчуганите, които стискаха в ръце книжката като истинско богатство.

"Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително "Златната топка". Тези малки хитринки бяха част от "моите тайни" сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били "на кантар".

Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции", каза Стоичков за своите 88 правила.

Той добави, че те имат три основни цели - да създадат максимални предпоставки за успех, да намалят грешките на отбора до абсолютния възможен минимум, да принуждават съперника да греши и да се чувства объркан.

Изданието, с илюстрации на Христо Тренев, е под редакцията на спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански. Авторът посвещава книгата си "на един от най-великите в историята на футбола - покойния вече Йохан Кройф".

Последния си съвет феноменалният нападател споделя в ексклузивно видео, което ще може да бъде гледано чрез QR кода на последната корица.

Книгата, която е готова да роди много шампиони, може да бъде закупена в книжарници Книгомания(и онлайн от сайта на издателствотго), в търговската мрежа на Lafka, бензиностанции Петрол, EKO, Ромпетрол и в Инмедио.

Още снимки можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ!!!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

галерия

 1. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 2. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 3. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 4. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 5. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 6. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 7. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 8. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 9. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 10. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 11. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 12. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата

Няма коментари към тази новина !