Джино сподели най-съкровената си мечта

Любимецът на България Джино Бианкалана, който спечели за...

Йоана Буковска изкара 30 бона от секс...

Йоана Буковска осребрява повече от печелившо ролята си на...

Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата

отпечатай новината

14.06.2017 17:00 | Видян 253 пъти

Христо Стоичков представи книгата си

Камата демонстрира лично своите съвети и награди малчугани от академиите, огромна опашка за автографи и селфита с Камата

Христо Стоичков демонстрира лично част от своите правила за успех във футбола и награди деца от школите по време на Премиерата на новата си книга „Как да печелим във футбола: 88 съвета от номер 8“. Официалното ѝ представяне бе днес по обед пред НДК, събитието бе част от инициатива "София - Европейска столица на спорта".

Kнигата, базирана на личния опит на великия футболист е издадена от „Книгомания“ със съдействието на Национална лотария. В наръчника гениалният голмайстор, получил глобално признание като „легендарната осмица“, заради номера на фланелката си, дава отговор на най-важния въпрос във футбола: „Как да победим?“. Книгата е предназначена както за начинаещи играчи, техните родители и близки, така и за утвърдени
футболисти, треньори, специалисти, рефери, запалени фенове и почитатели на най-популярния спорт. Тя обаче ще се понрави и на всеки, който иска да знае как се преуспява в живота.

Презентацията събра пред НДК хиляди почитатели на футбола и на Христо Стоичков, като се превърна в истински празник. Камата демонстрира с топка как работят неговите правила, децата от школите с интерес се включиха в нагледните уроци на световната мегазвезда.

След това най-известният българин раздаде автографи, лично подписа копия и награди с топки част от децата, които се упражняваха с него. Сред гостите бяха още Димитър Пенев, националът Георги Миланов, волейболната легенда Борислав Кьосев и др. Накрая Стоичков отдели повече от половин час за да подписва лично книгата на наредилите си на огромна опашка желаещи за автографи. Най-щастливи бяха малчуганите, които стискаха в ръце книжката като истинско богатство.

"Голяма част от тези правила използвах по време на богатата ми кариера като играч. Те ми помогнаха да спечеля толкова много победи, титли и призове, включително "Златната топка". Тези малки хитринки бяха част от "моите тайни" сред арсенала от оръжия, с които успявах и стигах до победата. Те ми даваха предимство или накланяха везните към мен, когато нещата са били "на кантар".

Други преоткрих като треньор, после и като тв анализатор, тъй като футболът е много бързо развиваща се игра, която изисква постоянно усъвършенстване и съобразяване с най-новите тенденции", каза Стоичков за своите 88 правила.

Той добави, че те имат три основни цели - да създадат максимални предпоставки за успех, да намалят грешките на отбора до абсолютния възможен минимум, да принуждават съперника да греши и да се чувства объркан.

Изданието, с илюстрации на Христо Тренев, е под редакцията на спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански. Авторът посвещава книгата си "на един от най-великите в историята на футбола - покойния вече Йохан Кройф".

Последния си съвет феноменалният нападател споделя в ексклузивно видео, което ще може да бъде гледано чрез QR кода на последната корица.

Книгата, която е готова да роди много шампиони, може да бъде закупена в книжарници Книгомания(и онлайн от сайта на издателствотго), в търговската мрежа на Lafka, бензиностанции Петрол, EKO, Ромпетрол и в Инмедио.

Още снимки можете да видите в нашата ГАЛЕРИЯ!!!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

галерия

 1. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 2. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 3. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 4. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 5. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 6. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 7. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 8. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 9. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 10. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 11. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата
 12. Христо Стоичков представи книгата си "Как да печелим във футбола" с открит урок за децата

Няма коментари към тази новина !

<--advertising -->