красота

Вести old

slava.bg : Ръцете издават възрастта

Ръцете издават възрастта

Специалистите твърдят, че истинската възраст личи по състоянието на ръцете – вените стават по-забележими, кожата изтънява, появяват се петна, които не могат да бъдат скрити. Кожата губи своята еластичност. Ръцете издават първи възрастта. Според статистиката една на всеки осем жени признава, че е по-загрижена за състоянието на ръцете, отколкото на лицето си, а 36 на сто се притесняват и за двете едновременно.

Този проблем стои на дневен ред и пред 62-годишната Мадона, която често прикрива ръцете си с ръкавици, за да не се вижда отпуснатата й кожа. За разлика от нея Никол Кидман като че ли ги подценява – 53-годишната актриса, която си е направила поредния лифтинг, за да  свали поне 20 години от възрастта си, изуми всички с недотам поддържаните си ръце.

И обратното – добре поддържаните ръце на 56-годишната бивша първа дама на САЩ Мишел Обама са обект на възхищение от нейните сънароднички. „Кожата по ръцете може да се раздели най-общо на три слоя: външен слой – епидермис, средна част  – дерма и подкожен слой – хиподерма.

Всеки слой на кожата съдържа съединителна тъкан с колагенови влакна, които осигуряват здравина на кожата и еластични влакна, които осигуряват нейната еластичност“ – разказва д-р Ива Иванова, дерматолог в Jewel skin clinic. Промените, които настъпват при стареенето на кожата, се обуславят от генетични и климатични фактори. Факторът с най-голямо значение е излагането на слънце.

„Това ясно се вижда, ако сравним разликите в промените по кожата във фотоекспонираните участъци в сравнение с участъци, които не са изложени на слънце, като най-често фотоекспонирани участъци са ръцете“, обяснява д-р Ива Иванова от Jewel skin clinic. „Кожата на хора със светла кожа и сини очи старее по-бързо, отколкото по-тъмната кожа, тъй като пигментът осигурява защита срещу фотостареене, уточнява д-р Ива Иванова и допълва – ето защо Никол Кидман например изглежда по-възрастна от Холи Бери например, нищо че е по-млада от нея с година.“

Как се случва остаряването? В процеса на стареене на кожата епидермисът изтънява, въпреки, че броят на клетъчните слоеве остава непроменен. Броят на меланоцитите – пигмент съдържащите клетки – намалява, но те се увеличават по размер.

Оттам следва, че стареещата кожа е по-тънка, по-бледа и по-прозрачна. Появяват се големи пигментни петна във фотоекспонираните участъци на ръцете, известни като лентиго. Промените в съединителната тъкан намаляват и кожната здравина и еластичност. Таова е процес, известен като соларна еластоза. Кожата изглежда повяхнала, съсухрена и приличаща на пергамент.

С възрастта намалява мастната секреция, продуцирана от мастните жлези. Това води до изсушаване на кожата. Подкожната мастна тъкан изтънява, което предизвиква загуба на обем и увисване на кожата. Възможно ли е да противодействаме на стареенето на кожата? Времето води истинска война против нас, против телата и кожата ни.
Негов съюзник в тази война са ултравиолетовите лъчи, свободните радикали, дезинфектантите за ръце, перилните препарати, студът, които като че ли винаги нямат търпение да ни атакуват. В борбата против времето и останалите външни фактори, вредящи на кожата ни, днес имаме на своя страна естетичната медицина.

Тя ни е дала различни средства да се съпротивляваме на времето: мезотерапия с витамини и хиалуронова киселина за хидратация, пилинг за поддържане на тургора, колагенови бустери, фотозащитни кремове, филъри при изтъняла кожа.

Филъри за красиви ръце- ELLANSÉ™ и RADIESSE® имат един и същ ефект върху кожата на ръцете, един и същ механизъм на действие, но различен състав. И двата филъра подпомагат регенерацията на кожата, подтиквайки организма по естествен път да произведе висококачествен собствен колаген.

Зад ефективността на филъра ELLANSÉ™ се крие неговият особен състав. Той е синтетичен дермален филър, състоящ се от карбоксиметил целулозен гел (CMC), в който има гладки микросфери поликапролактон – polycaprolactone (PCL). Около тези микросфери се формира висококачествен слой колаген.

Така те образуват скеле за максимална тъканна инфилтрация и допълнително изграждат дълготраен имплант от естествена тъкан около микросферите. По думите на д-р Ива Иванова тези микросфери са напълно биосъвместими и безопасни и неслучайно е от т.нар нов клас SNR филъри: Safe (Безопасен ), Natutal (Естествен резултат) и Regenerative (Възстановяващ).

Друго, с което се отличава филърът е неговата дълготрайност. Той е разработен в 4 варианта с трайност от 1 до 4 години“, разкрива д-р Ива Иванова. Основната съставка на RADIESSE® е калциевият хидроксиапатит, вещество, което се намира в естествено състояние в тялото. С времето той напълно се разгражда и се елиминира от организма по естествен път.

По тази причина притежава сертификат за пълна биосъвместимост от Американската агенция за храните и лекарствата (Food and Administration, по-позната под абревиатурата FDA). Възстановява изгубения обем, намалява до минимум видимите вени и сухожилия, добавя обем под кожата и й придава естествен вид, възвръщайки младежкия вид на ръцете. Той се прилага съвсем бързо, дори и на работното място, като полученият гладък резултат се задържа в продължение на повече от година.



Няма коментари към този материал !