красота

Вести old

slava.bg : #SAVEYOURSKIN Брандът La Roche-Posay повдига въпроса за необходимостта от слънцезащита

#SAVEYOURSKIN Брандът La Roche-Posay повдига въпроса за необходимостта от слънцезащита

Слънцето може да бъде най-добрият ни приятел, но и най-лошият ни враг, тъй като не всички са еднакво защитени от лъчите му. Последните дерматологични проучвания показват, че неговото въздействие върху нашата кожа може да бъде причина за стареенето на кожата, пигментацията и увреждането на ДНК. Дермокозметичната марка La Roche-Posay повишава осведомеността за оптималната защита от слънцето.
 

София, 11 юни 2021 г. - Като марка N1, препоръчвана от дерматолозите по целия свят, на 10 юни La Roche-Posay беше домакин на световното събитие DERMLIVE, посветено на слънцезащитата. Като истински активист за здравето на кожата и пионер в защитата от слънцето, вече 27 години със своята култова гама Anthelios, която защитава кожата ви като никой друг, брандът си е поставил 3 цели: повишаване на осведомеността относно всички ефекти на слънцето върху кожата, споделяне на най-новите дерматологични знания и споделяне на решения, които да помогнат на хората да се предпазват по-добре и да предотвратяват рака на кожата.

Заедно с водещи световноизвестни дерматолози и експерти по слънцезащита, брандът представя резултатите от новата си публикация относно фотозащитата, която включва всички етноси и показва, че вашата слънцезащита трябва да бъде адаптирана към вашия фототип и кожни проблеми. Като дермокозметичен бранд N1 за слънцезащитни продукти в световен мащаб, ние вярваме, че е наш дълг да направим науката по-достъпна и да инициираме нови решения за грижата за всички типове кожа.

ВСИЧКО, КОЕТО НЕ ЗНАЕТЕ ЗА ИЗЛАГАНЕТО НА СЛЪНЦЕ

За La Roche-Posay проблемите с кожата са въпрос на обществено здраве, което може да окаже силно въздействие върху живота на хората. Това, което трябва да знаем е, че слънцето усилва всички съществуващи кожни проблеми. Да, то обикновено ни прави щастливи и ни създава добро настроение, но също така може да усили атопията, алергиите и акнето в дългосрочен план. То може да предизвика появата на бръчки и белези, а в най-лошия случай може да доведе до рак на кожата. Днес е от решаващо значение да се повиши осведомеността за това сред широката аудитория и да се обяснят всички въздействия на слънцето върху кожата.

    •    95% от UV лъчите, достигащи до Земята, са UVA. За разлика от UVB, които са отговорни за слънчевите изгаряния, UVA са отговорни за стареенето на кожата, хиперпигментацията и увреждането на ДНК
    •    365 дни в годината: UVA присъстват през цялата година и могат да преминават през облаци и прозорци
    •    80% от признаците на стареене (пигментации и бръчки) се дължат на излагане на ултравиолетови лъчи
    •    20 пъти: кожата е изложена приблизително 20 пъти повече на UVA лъчи, отколкото UVB лъчи.
    •    5 или повече случая на тежки слънчеви изгаряния по време на детството и юношеството = 80% по-голям риск от рак на кожата
    •    50%: годишните случаи на меланом, най-смъртоносната форма на рак на кожата, са се увеличили с близо 50% през последното десетилетие.
    •    99% от случаите на рак на кожата са лечими, ако бъдат открити навреме

Ето защо за 6-та поредна година в България Roche-Posay се объръща към обществото: ‘‘Станете Skin Checker’’ и стартира кампания за насърчаване на хората да проверяват редовно кожата си, както и кожата на своите близки, за превенция на кожния рак. И тази година през юни и юли голям брой български дерматолози ще провеждат безплатни скринингови прегледи на кожни образувания с цел ранното диагностициране на проблемните такива. Пълен списък с графиците за тези прегледи може да намерите на този ЛИНК, като списъкът се актуализира всяка седмица



ANTHELIOS - ЗАЩИТЕТЕ КОЖАТА СИ КАТО НИКОЙ ДРУГ

Днес ANTHELIOS е дермокозметична гама N1 за защита от слънцето, препоръчвана от над 60 000 дерматолози по света. Тя е пионер в слънцезащитата вече 27 години, предлагайки филтърна система и технология с цел да осигури оптимална и широкоспектърна защита от слънцето, дори и на най-уязвимите типове кожа. Съвместно разработена с водещи световни дерматолози, за да гарантира висока ефективност до нивото на ДНК, Anthelios също така създава иновативни текстури и ефективни формули, които се понасят добре от цялата кожа и са безопасни за нашата планета. Ето 3 продукта, които наистина трябва да притежавате:

 
#1 ANTHELIOS НЕЗАБЕЛЕЖИМ ФЛУИД SPF50+ - СИЛАТА НА NETLOCK ТЕХНОЛОГИЯТА
Въпреки че цифрите все още са ниски, все повече хора осъзнават отрицателното въздействие на ежедневното излагане на слънце върху кожата и искат да използват сланцезащитния си продукт ежедневно. Благодарение на технологията Netlock, Anthelios незабележим флуид смесва ултра висока UV защита и текстури, които са свръхлеки, водоустойчиви, устойчиви на пот и пясък. Той е идеален както за ежедневна употреба, така и когато UV излагането е много високо, и подхожда на всички типове кожа.   

#2 ANTHELIOS AGE CORRECT SPF50 - КОГАТО СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА СРЕЩА ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА
За жените, които искат да надградят превенцията и да коригират признаците на стареене с един-единствен продукт, Anthelios Age-Correct е перфектният избор: висока UVB / UVA защита, комбинирана с мощна комбинация от активни съставки против стареене и пигментации (ниацинамид + хиалуронова киселина) с клинично доказана ефикасност. Най-добрата защита на кожата от стареене е защитата от слънцето.


#3 СЪВМЕСТНА ОТГОВОРНОСТ – ОТГОВОРЕН КЪМ КОЖАТА И КЪМ ПЛАНЕТАТА

Лансирано първоначално във Франция миналото лято, новото слънцезащитно мляко в екологична опаковка Anthelios хидратиращо слънцезащитно мляко сега става глобално! Възползвайки се от най-новата технология за защита от слънцето, то има и първата по рода си опаковка с интегриран картон. Тя има -45% пластмаса в сравнение с типична пластмасова опаковка, истински поврат в производството на козметика. Очаквайте още скоро, тъй като част от амбицията на марката е да намали използването на необработена пластмаса със 70% до 2025 г. и 100% до 2030 г.

КОЖЕН РАК - ОТДАДЕНИ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ

Най-лошият ефект от слънцето е ракът на кожата. Годишните случаи на меланом, най-смъртоносната форма на рак на кожата, са се увеличили с близо 50% през последното десетилетие. Тъй като това е толкова важен проблем за общественото здраве, La Roche-Posay вече повече от 20 години работи в насока за подпомагане превенцията на рака на кожата. Освен консултация с дерматолог, методът ABCDE е най-добрият начин, с който да проверите своите бенки, тези на любимите си хора и да предотвратите рака на кожата. ABCDE означава: Асиметрия (А), Граници (B), Цвят (C), Диаметър (D) и Еволюция (E). Бенката асиметрична ли е? Има ли неравни граници? Има ли промяна на цвета? По-голям ли е диаметъра от 6 mm? Има ли еволюция в растежа? Колкото и просто да изглежда, този метод може да помогне за спасяването на човешки животи: помогнете ни да разпространим информацията в социалните медии.

Няма коментари към този материал !