Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма значение Facebook, Google е "големият брат"

отпечатай новината

30.03.2018 15:57 | Видян 3249 пъти

Няма значение Facebook, Google е

Гугъл е "големият брат" с възможности отвъд най-дивите кошмари на Джордж Оруел, пише RT. Търсачката знае всичко за всеки, още повече, че компанията майка Alphabet Inc. премахна мотото си Не бъди зъл от кодекса си на поведение през 2015 г.

Така Гугъл продължава да събира данни от милиарди хора по целия свят, въпреки скандала с Кеймбридж Аналитика, който доведе Фейсбук до загуби за 100 милиарда долара от стойността на акциите и предизвика глобален дебат за поверителността на интернет.

Социалният медиен гигант бе принуден да се извини и да преразгледа практиките си за неприкосновеност на личния живот и обмен на данни, но все още остава в светлината на медиите, а Федералната търговска комисия вероятно ще го глоби стотици милиони долара.

Събраните данни от Гугъл обаче включват точен дневник на всеки ход и всяко търсене в интернет, което някога сте правили, всеки имейл, който някога сте изпратили, информация за вашата тренировка, любима храна и всяка снимка, която някога сте правили.

Всичко, което някога сте търсили, на коетото и да е от вашите устройства, се записва и съхранява от Гугъл. Това е направено, за да предскажете по-добре вашите бъдещи търсения и да ускорите и рационализирате браузването си. Можете да изчистите историята на търсенията си, но тя работи само за това конкретно устройство.

Гугъл все още записва всичко. Същото важи и за всяко приложение, което използвате. Ако е свързано с Гугъл, данните ви се съхраняват. Това означава, че съобщенията ви във Фейсбук не са само ползвани от компании като Кеймбридж Аналитика, а и Гугъл също ги има и от приложението Фейсбук, което използвате.

YouTube, която е част на Google, също съхранява история на всеки гледан от вас видеоклип.

По същия начин всички файлове, които сте съхранили в Гугъл Диск, всяко събитие в Гугъл Календар, което сте посетили, всяка снимка, която сте съхранили в Гугъл Фото и всеки имейл, който някога сте изпратили, са запазени.

Най-важното е, че търсачката следи къде сте и как сте стигнали по всяко време. Ако имате смартфон, има голяма вероятност той да работи с операционната система Android, като се има предвид, че телефоните с Android представляват 82% от световния пазарен дял. Това са над 2 милиарда месечни активни потребители.

Възможно е да се откажете от повечето проследявания на Гугъл, включително история на търсенето, местоположението, но това отнема време в менютата за настройки и първо трябва да знаете за опцията. Разбира се, Гугъл твърди, че никога не е споделял вашите данни, освен ако не искате. Или ако правителството не поиска това.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !