Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Исус Христос кацна у нас

отпечатай новината

03.04.2018 10:35 | Видян 1304 пъти

Исус Христос кацна у нас

Легендарният Тед Нийли, играл ролята на Исус Христос в продължение на повече от половин век, кацна в София заедно с дъщеря си Теса. „За първи път съм в България и съм много радостен, че идваме тук. В един идеален свят бих могъл да пребивавам тук като турист през деня, а през нощта да пея“, намигна Нийли на среща с медиите броени минути, след като кацна в столицата.

Заеднос екип от над 50 души и реквизит, побран в 6 тира, той пристигна у нас, за да представи мюзикъла, изстрелял го на върха - „Исус Христос суперзвезда“ на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс. Спектакълът ще се играе в три поредни вечери в зала 1 на НДК – 5, 6 и 7 април. Така ще бъде даден и край на европейското турне на продукцията, с което се отбелязва 70-годишнината на Уебър.

„Целият ми живот премина паралелно с „Исус Христос суперзвезда“. Срещнах съпругата си докато работихме по едноименния филм в Израел. Както виждате, сега с мен е и дъщеря ми Теса, която вече е и мой шеф“, пошегува се още Нийли.

Той не крие, че се интересува от България и винаги е искал да посети страната ни. "Щеше ми се да останем по-дълго. Май просто ще трябва да се върнем отново, колкото се може по-бързо", добавя още певецът, кандидатствал първоначално за ролята на Юда в рокоперата.

„Знаете ли, за нас като актьори, преживяването на сцената всеки път е различно. Самата музика ни отвежда на едно пътешествие,

в което най-ценното е, че участват и самите зрители“, категоричен е Нийли. За себе си казва, че винаги се е чувствал като човек от публиката, който има честта да бъде на сцената и да е част от поредното представление. "В мига, в който започнат първите музикални акорди, олеквам и се въздигам в полета на тази брилянтна концепция", обяснява той.

В рамките на трите представления у нас честта да гледат оригинала на „Исус Христос суперзвезда“ ще имат и родните актьори, взели участие в мюзикъла. Това са Коцето Калки, Звезди от „Ахат“, Наско от Б.Т.Р., Деница Шопова и Владо Михайлов от “Нощни птици” по БНТ – звездите, които влязоха в ролите съответно на Спасителя, Пилат Понтийски, Мария Магдалена и Юда в българските представления.

Източник: Moniotor

Снимка: Александър Петров

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !