Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Кристен Стюарт влиза в журито на феста в Кан

отпечатай новината

18.04.2018 14:19 | Видян 2325 пъти

Кристен Стюарт влиза в журито на феста в Кан

Актрисата Кристен Стюарт, чиято звезда изгря с участието й във вампирската сага Здрач ще се нареди сред оценяващите в основната конкурсна програма на фестивала в Кан. В журито ще преобладават жени, категорични са организаторите, а начело ще застане носителката на Оскар Кейт Бланшет.

В състава му са включени още актьорите Леа Сейду, Чан Чън, режисьорите Дени Вилньов, Ава Дюверней, Андрей Звягинцев и певицата от Бурунди Каджа Нин.

Фестивалът ще бъде открит на 8 май, а кои филми ще бъдат отличени, ще разберем на 19 май, пише Монитор. В селекцията на основната конкурсна програма са ветерани като Жан-Люк Годар и Спайк Лий, както и преследвани в своята държава кинодейци, като иранецът Джафар Панахи и руснакът Кирил Серебренников.

Междувременно стана ясно, че Netflix няма да прожектира нито един свой филм в рамките на форума. До това решение се стигна, след като организаторите на форума забраниха на компанията да участва със свои продукции в конкурсната програма.

Тед Сарандос, който отговаря за медийното съдържание на стрийминг гиганта, обяви, че излъчването на техни заглавия би било безсмислено при така направените промени. „Ние няма да участваме без правото да се съревноваваме.

Правилото беше въведено тихомълком заради Netflix, а директорът на фестивала Тиери даде това ясно да се разбере, когато го огласи. Ние искаме филмите ни да имат равни права с останалите.

Ако приемем техните правила, рискуваме продукциите ни и създателите им да бъдат третирани неуважително на фестивала. Те зададоха тона. За нас няма да е добре да бъдем там", каза още Сарандос пред Variety.

Снимика: Vogue

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !