Майк Тайсън лепна здрав шамар на...

Ако кажем, че нещата са се разгорещили по време на...

Знаменитости платили на жертвите на...

Бившето гадже на Ким Кардашиян, Рей Джей, твърди, че...

Даниел Радойков напусна MasterChef

отпечатай новината

08.05.2018 15:10 | Видян 2361 пъти

Даниел Радойков напусна MasterChef

Даниел Радойков напусна кулинарната арена на  MasterChef по bTV след като се впусна в приготвянето на стекове в американски, европейски и азиатски стил в дует с журналистът и капризен дегустатор Валентина Войкова.

Без да се оправдава за гарнитурата към пържолата по азиатски, той призна, че източната кухня не е неговата сила. След трудно решение Chef Андре Токев го изпрати с убеждението, че той наистина може да смени професията си, тъй като има всички необходими качества, талант и креативност да се превърне в професионален готвач.

Преди да стане старши бизнес консултант в една от най-големите IT компании в страната, Даниел Радойков е бил последователно ски учител, рекламен агент, пицар и работник в склад. Като малък е мечтаел да стане шофьор на боклукчийски камион, определя себе си като екстремна личност, обича да експериментира и да предизвиква възможностите си. Именно затова се записва за участие в четвъртия сезон на MasterChef по bTV.

В студиото на Преди обед той призна, че финалът на представянето предизвиква много смесени чувства. Според него кражбата на зеления хайвер на Кристиана не е променила ситуацията за нея, а опитът за реваншизъм не е основната причина той да напусне състезанието.

Даниел отдава стечението на обстоятелствата на факта, че продсто не му е било ден за готвене. Той е убеден, че в кухнята винаги трябва да се подхожда със самочувствие и увереност, за да е сполучлив крайният резултат. Той е поднасял на Андре Токев, Петър Михалчен и Лео Бианки красиви и вкусни ястия, в които не се е съмнявал.

Даниел Радойков сподели с Деси и Сашо, че за него  MasterChef не е само състезание и предизвикателство, но и един голям университет. Прекрачил входа на шоуто като хоби-готвач, в течение на времето и с помощта на великите кулинари в лицето на журито и гост-звездите, той е достигнал едно много високо ниво.

Гладиаторската арена му е дала и нов поглед върху времето от 60 минути, с което стандартно разполагат за приготвянето на едно ястие и го е убедила, че всъщност това е много време. Страстта му към вкусната храна го съпътства от ранна детска възраст, но в последните години се е задълбочила и се е превърнала в истинска любов.

Той се върна към спомените си, когато и двете му баби, майка му и двете му лели са го отгледали месейки и готвейки, но уроците им не са грабнали вниманието му. Той започва да бъде активен в кухнята, когато започва образованието си в Техническия университет в София.

Разбира се, със смешна история за паметен кулинарен провал. В първи курс Дани решава да направи супа за себе си и неговия съквартирант, купува си две пакетчета инстантна смес, разтваря ги в ½ л. вода и чинно ги овкусява със сол и черен пипер. Зад заблуждаващия приятен аромат, обаче, се крие най-соленият вкус на планетата.

Даниел определя себе си като работохолик и смята задълженията си за едно от най-важните неща в живота. Пред зрителите на bTV той призна, че е ангажиран по 15-16 часа на ден, а именно готвенето е начинът, по който релаксира и то го предпазва от burnout. Денят му завършва с кулинарен експеримент, а освен разнообразието от дейности пред печката и в офиса, той залага и на много хобита.

Баща му го е запалил по ските, когато е бил едва на 3-годишна възраст, бил е и професионален състезател в клуб „Рилски спортист“ в Самоков, но след лека контузия се отказва от рисковия спорт. През лятото се отдава на гмуркане, free ping и сърф. Приземявал е малък самолет, обича да играе компютърни игри, но за съжаление вече няма време за тях. Задължително обаче е пътуването по света с любимата му жена.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !