Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Equinox продължава към финала на Евровизия

отпечатай новината

09.05.2018 10:15 | Видян 2008 пъти

Equinox продължава към финала на Евровизия

Групата Equinox се представи успешно на първия полуфинал на Евровизия, който се проведе снощи. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл впечатлиха публиката с вокална мощ и прецизна хореография, като заслужено наредиха България сред 10-те страни, продължаващи в битката за златото на конкурса тази събота.

Останалите държави, чиито представители се пребориха за място на сцената на финала на Евровизия, са Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

Българските The Black Eyed Peas и Евровизия 2019 в София са само част от положителните коментари за Equinox от страна на феновете зад граница. Въпреки това обаче вокалната формация се нарежда на 6-о място във финалното класиране, според прогнозите на букмейкърите.

Минути след края на първия полуфинал, начело в класацията застана Кипър, последвана от Норвегия, Израел, Франция и Естония.

Жана и компания се представиха под номер 10 в първата бляскава вечер на Евровизия. Гласуването, което прати групата директно към финал, е сформирано от телевота на зрителите и оценките на професионално жури. Точното класиране на изпълнителите обаче по традиция не бе обявено.

Първият полунифал на тазгодишното издание на Евровизия обедини и участниците в конкурса от миналата година, пише Монитор. Изпълнителите, сред които и Кристиан Костов, се включиха чрез видеостена в зала Altice Arena в Лисабон, като направиха кавър на песента-победител от 2017 г. - Amar pelos dois на Салвадор Собрал.

Година, след като отнесе критики за избора си на трима мъже за водещи на конкурса, този път Евровизия заложи на изцяло женско присъствие на сцената. В ролята на домакини на конкурса встъпиха актрисите Даниела Руа (Военни престъпления: Лос Анджелис), Филомена Каутела, Силвия Алберто и Катарина Фуртадо.

Вторият полуфинал ще се проведе на 10 май. В него ще се включат представителите на Норвегия, Румъния, Сърбия, Сан Марино, Дания, Русия, Молдова, Нидерландия, Австралия, Грузия, Полша, Малта, Унгария, Латвия, Швеция, Черна гора, Словения и Украйна.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !