Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Исландия бойкотира Евровизия 2019

отпечатай новината

16.05.2018 14:49 | Видян 1845 пъти

Исландия бойкотира Евровизия 2019

Над 8000 зрители се включиха в петиция, призоваваща Исландската национална служба за радио и телевизия да бойкотира следващото издание на Евровизия, което следва да се проведе в Израил.

Причина за призива станаха десетките палестинци, които бяха наскоро убити от ираелската армия. "Всичко се обсъжда на този стадий", не бързат да вземат категорично решение от институцията в Рейкявик.

Очаква се петицията да събере над 30 хиляди подписа в рамките на първата си седмица. Към нея се присъедини и бившия представител на страната в Евровизия Пол Оскар, който разкритикува нациите, които нарушават международното право и човешките права.

„Евровизия 2019“ ще се състои в Израел, след като само преди дни на конкурса в Лисабон триумфира представителката на държавата Нета Барзилай. Тя спечели публика и жури с посланието на песента си Toy, което е вдъхновено от движението #MeToo. Сред плюсовете на певицата бе и сценичното й представяне, макар част от феновете да я обвиниха в „присвояване“ на японската култура.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !