Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Хип хоп легендата Dj Premier идва у нас

отпечатай новината

05.03.2009 14:00 | Видян 1897 пъти

Хип хоп легендата Dj Premier идва у нас

Легендарният хип хоп продуцент и бийтмейкър Dj Premier (Gang Starr) най-сетне идва и в България. Primo ще излезе на 23-ти март на сцената на столичния клуб Escape заедно с едно от най-горещите MC-та Blaq Poet от Ню Йорк.
Крис Мартин, по-известен като Premier или Primo, е основна движеща сила в хип хопа още от появата си през края на 80-те. Малцина са продуцентите, с които той си оспорва мястото на най-влиятелен продуцент и майстор на хип хоп музиката от 90-те години до днес, а стилът му е изключително характерен.

Специализираните издания продължават да го нареждат сред първите 5 на най-великите рап бийтмейкъри и продуценти на всички времена.

Tой работи по "The Sun Rises in the East" на Jeru the Damaja, а за Mos Def по "Black on Both Sides".

Въпреки нестихващите си ангажименти, Premier успява да работи по 3 от първите 4 албума на Jay-Z и продължава с тракове със звезди като Big Daddy Kane и Branford Marsalis Buckshot, Common, D.I.T.C., DAngelo, Jadakiss и Snoop Dogg.

Дори най- големите съвремени продуценти и бийтмейкъри, като Dr. Dre, Dj Muggs (Cypress Hill), The Alchemist и Pharel Williams признават, че са повлияни от стила и техниката на Premier.

А нерядко парчета, които са ремиксирани от Primo, стават по-големи хитове от оригиналите. Premier прави хитови ремикси за Janet Jackson, Macy Grey и Craig David.

През 2006 г. Premier отново е на върха като е отговорен за 5 песни от успешния албум на Кристина Агилера "Back To Basics", а с първия сингъл от този албум "Aint No Other Man", което също е негово дело, певицата печели и най-престижната награда в музикалните среди "Грами".

В този си албум певицата иска да направи поклон пред любимата й джаз и соул музика и се обръща към DJ Premier, който да придаде на песните й автентично, но и модерно джаз звучене.

Билети в мрежите на Ticketstream и Eventim: Предварителна продажба 17 лв. В деня на концерта, 25 лв.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !