Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Официално: България аут от Евровизия

отпечатай новината

15.10.2018 10:31 | Видян 1561 пъти

Официално: България аут от Евровизия

България няма да участва на песенния конкурс Евровизия. Поне в следващото му издание, което трябва да се проведе в Израел. Това стана ясно от публикация в официалния туитър акаунт на родното издание на конкурса @bg_eurovision и беше потвърдено от отдел Връзки с обществеността на БНТ пред Монитор.

Подробности за решението за момента не са известни, но от обществената медия обещават в най-кратки срокове да се аргументират.

"Повече информация и детайли за ситуацията около участието на България в конкурса и бъдещето на проекта ще бъдат споделени скоро. До тогава няма да коментираме никакви информации от източници, различни от БНТ", гласи съобщението в социалната мрежа.

Не е ясно и дали България излиза завинаги от формата или родния конкурс ще си даде кратка почивка, както и за какъв срок ще е тя.

Разбира се под публикацията веднага заваляха спекулации за поводите, накарали Националната телевизия да се оттегли от музикалната надпревара. Версията за финансови проблеми беше лансирана дори от един от участниците в последното издание на конкурса – Георги Симеонов JJ, част от групата Equinox, в която пее с Жана Бергендорф, Владо Михайлов, Трей Кембъл и Джони Манюел.

На въпрос от фенка: „Защо? Вие сте моите фаворити в последните няколко години“, певецът отговаря: "Доколкото знам основните причини са финансови".

JJ заедно с Equinox заеха незадоволителното 14-то място на последното издание на Евровизия, което се проведе в Португалия.

Това е сравнително лошо класиране, особено след истинския фурор, който предизвика Кристиян Костов с Beautiful Mess година по-рано като зае второ място, и четвъртата позиция на Поли Генова от 2016-та.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !