Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Драго Чая препитва по история в ново предаване

отпечатай новината

25.10.2018 11:35 | Видян 1048 пъти

Драго Чая препитва по история в ново предаване

Всеки последен понеделник от месеца Драго Драганов ще влиза в ролята на изпитващ в новото състезание по БНТ „Клуб История.BG“. Първото шоу ще бъде излъчено на 29 октомври от 21 часа.

Според регламента за победа ще се борят два отбора от ученици в последните гимназиални класове. Надпреварата ще е в пет кръга, като освен въпроси за дати, имена и събития, те ще трябва да анализират и достигнат до верния отговор и по откъс от филм, картина или дори песен. Още този понеделник едни срещу други ще застанат отличниците от НГДЕК „Константин Кирил-Философ“ и 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, а жури ще бъдат проф. д-р Веселин Янчев от СУ „Св. Климент Охридски“ и младият докторант Боян Жеков, който е преподавател в 132 СУ „Ваня Войнова“.

Състезанието e естествено продължение на предаването „История.BG“, което вече шест години дискутира значимите исторически събития в телевизионния ефир, а основен герои е активната публика от студенти и ученици. Това мотивира екипа на предаването да създаде специален формат, изцяло насочен към подрастващите.

В „Клуб История.BG“ участниците разменят ролите си – състезатели стават ученици, които са били в публиката на „История.BG“, а оценяващите са едни от най-честите гости по различни теми в предаването. Освен арбитър, компетентно жури има правото да задава и допълнителни въпроси и да присъжда бонус точки, ако установи че знанията са задълбочени, а не кръстословични.

Това е най-екстремното приключение, в което съм се впускал през цялата си телевизионна кариера до сега. Върнах се в 10-ти клас и отново извадих учебниците по история, за да закача поне 3-ка

Много съм впечатлен от първите участници и безкрайно се гордея с успеха на мисията, която колегите от „История.BG“ вече шест години успешно осъществяват. Обещавам ви да видите един напълно непознат Драго Драганов“, казва водещият на състезанието.

Автор и продуцент на формата „Клуб История.BG“ е Анна Яковлева, режисьори са Дамян Серкеджиев и Дамян Петров.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !