Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

бТВ с над двойно повече зрители от Нова

отпечатай новината

05.11.2018 13:58 | Видян 1717 пъти

бТВ с над двойно повече зрители от Нова

Праймтайм шоупрограмите и новините и актуалните предавания на bTV спечелиха интереса на най-много зрители през октомври, според данните на ГАРБ. Средният дял на bTV нарасна до 38% от всички зрители. Втората по гледаемост телевизия Nova отчита 18%, а БНТ1 - 7% дял.

Четири новинарски програми – bTV Новините в 19:00, bTV Репортерите, 120 минути и Лице в лице – се нареждат сред десетте най-гледани миналия месец, с което bTV затвърждава позицията си на най-предпочитания източник на информация, с най-високо доверие.

Централната емисия на водещия ТВ канал привлича повече от 1 милион зрители средно през октомври, като следващите по гледаемост новинарски емисии отново са на bTV Новините – тези в 17:00 и 23:30 часа.

В топ 50 влиза и Тази сутрин, който стартира поредното издание на емблематичната си Седмица на духа в края на месеца. Сутрешният блок на bTV увеличава средния си аудиторен дял до 48,5% през октомври. Част от класацията на най-гледаните програми са още водещото сутрешно предаване през уикенда Тази събота и неделя (и двете издания), най-гледаното делнично токшоу Преди обед и съботното CoolT.

Най-големият развлекателен хит тази есен Фермата продължава да събира впечатляваща аудитория - средно повече от 1 милион зрители и почти 42% дял от всички пред ТВ екрана през октомври. Ключовият праймтайм проект на bTV е начело на класациите сред зрителите на възраст 18-34 (38,4% дял) и 18-49 (36,3% дял).

По отношение на сериалите, номер едно в топ 50 за миналия месец е Искрите на отмъщението с участието на Къванч Татлъту в главната роля. Скъпи наследници остава най-гледаният български сериал, който отчита много по-добри резултати за All 4+ всеки делник от 18 часа, отколкото ключовите праймтайм проекти на втората по гледаемост телевизия.

Сред локалните продукции с най-голям зрителски интерес през октомври са също предаванията на bTV Шоуто на Слави, Папараци, Карбовски: Втори план, Ловци на храна, Търси се и Мармалад.

Силното представяне на съдържанието на bTV в ТВ ефира се отразява и на онлайн резултатите, които медиата отчита през миналия месец в изцяло подобрената и с нов дизайн видеоплатформа за отложено гледане btvplus.bg.

От началото на годината броят на уникалните видео гледания там се е увеличил до почти 6 900 000. За октомври 2018 г. btvplus.bg отчита 3 пъти повече уникални видео гледания спрямо октомври 2017 г. (Google Analytics).

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !