Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тънкото изкуство да не ти пука e най-продаваната книга в България

отпечатай новината

15.11.2018 09:48 | Видян 708 пъти

Тънкото изкуство да не ти пука e най-продаваната книга в България

За по-малко от година световният бестселър има седем издания в нашата страна, а книжарите на Хеликон го избраха за книга на годината. След този успех Хермес отправя покана към Марк Менсън да гостува в България.

В момента авторът работи и по нова книга. Преди дни със знака на Хермес излезе седмото издание на Тънкото изкуство да не ти пука. От издаването й в България през януари тази година книгата не слиза от бестселъровите класации на големите книжарски вериги.

След хиляди продадени екземпляри, много препоръки и положителни отзиви от читатели, тя беше избрана и за Книга на 2018 г. от книжарите на Хеликон. Това е поредното признание за Тънкото изкуство да не ти пука и доказателство, че Марк Менсън е най-харесваният автор не само от клиентите на книжарниците, но и от работещите в тях.

Много читатели споделят, че книгата е променила начина, по който се отнасят към негативните събития и безпокойството. Помогнала им е да преодолеят страха от неизвестното и да се фокусират върху настоящия момент. Това умение е изключително полезно в забързаното ни и затрупано с планове ежедневие.

Друга негативна модерна тенденция в последните години е склонността ни да се сравняваме с останалите и стремежът да бъдем перфектни. Менсън се противопоставя на тази мода, като напомня, че всъщност имаме нужда от обикновеното, защото благодарение на него необикновеното може да изпъкне.

Същото важи и за болката и трудностите. Авторът ни подтиква да се научим да ги приемаме като част от живота, да спрем да ги игнорираме и да бягаме. Болката е необходима, защото след нея можем наистина да оценим моментите на щастие, обич и удовлетворение.

Болезнено откровен и предизвикващ смях през сълзи, Марк Менсън предлага практически начини да променим житейските си нагласи и да развием потенциала си. Благодарение на съветите, които е събрал в книгата, на шеговития тон и практичността, Тънкото изкуство да не ти пука се превръща не само в световен бестселър, но и в основата на нов тренд в литературата за личностно развитие и самопомощ. А положителните отзиви от читателите са доказателство, че насоките в книгата наистина работят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !