Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Васил Петров с турне за Рождество Христово

отпечатай новината

29.11.2018 11:51 | Видян 810 пъти

Васил Петров с турне за Рождество Христово

Джаз легендата Васил Петров ще представи нова концертна програма за Рождество Христово в няколко града. Той ще изпълни любимите коледни песни в „A swinging Christmas”.

Турнето започва на 13 декември от Велико Търново, където с Биг Бенд Велико Търново с диригент Владимир Бошнаков ще внесат празнично настроение в МДТ „Константин Кисимов“. Обиколката ще продължи с излизането на сцената на столичната зала „България“ на 15 декември с Биг Бенда на Българска Национално Радио с диригент Антони Дончев, с когото направиха истинско шоу преди седмици в зала 1 на НДК.

През Стара Загора, Смолян, Хасково и Враца Васил Петров ще премине с цени симфонични оркестри. Заедно с професионалистите от Държавна опера-Стара Загора с диригент Владимир Бошнаков, Васил Петров ще пресъздаде топлината и споделеността на празника. На сцената към тях ще се присъединят и Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев(ударни), Христо Минчев (контрабас) и джаз певицата Весела Морова.

Проектът „A swinging Christmas” ще бъде представен в Стара Загора на 18 и 19 декември на сцената на Старозагорската опера, на 20 декември в Смолян в Родопския драматичен театър, на 21 декември в Хасково в читалище „Заря“ и съвместно със Симфониета –Враца на 27 Декември в северозападния град в Градската концертна зала.

Забавните Коледни мелодии са развити в суинг и джаз аранжимент, докосващи балади и красиви валсове. В програмата са включени любимите „Rudolf the Red nosed Reindeer”, “ White Christmas” ,“Let it snow”, “ Santa Clause is coming to town”, “Blue Christmas”, “Jingle Bells”, Have yourself a Merry Li]le Christmas” , “Ave Maria” , Winter Wonderland” , “The Christmas songs” и авторски Коледни песни на Васил Петров.

Източник: Monitor
Снимка: Александър Петров

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !