Добата спечели Игри на волята

Добрин е големият победител в първия сезон на...

Последен елиминационен дуел във Фермата

Седмица преди големия финал на „Фермата: Нов...

Мая Илиева продаде ВАИ холдинг на вдовицата на Маймуняка

отпечатай новината

05.12.2018 16:29 | Видян 1459 пъти

Мая Илиева продаде ВАИ холдинг на вдовицата на Маймуняка

Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев – Мая Илиева.

След серия разпродажби на имоти и закриване на фирми Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в миналото групировка, която тя наследи след убийството на съпруга си, като продаде прочутата марка ВАИ холдинг. Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка, пише България Днес.

Купувач на холдинга е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров – Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като зам. шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова.

Чаровната дама вече 16 години управлява успешно и развива легалния бизнес на Маймуняка, за да се стигне и до придобиването на ВАИ холдинг. Тя е собственик на плажове в Созопол, Поморие и Слънчев бряг, единият от които е Какао бийч.

Емблематичното дружество ВАИ холдинг е пряк наследник на скандалната застрахователна компания ВИС-2. Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалистите. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая.
 
Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без много шум, с помощта на доверени помощници, управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

Говори се, че Мая и новият й приятел смятат да се заселят в Париж и затова е започнала да разпределя богатството. Част от него е отишло при сестрата на Илиеви – Мариана и дъщерята на Васил – Ивона. Закрива и част от фирмите, сред които е и ВАИ Холдинг.

Вместо него регистрира ново дружество със същото име, което от своя страна е собственик на три дъщерни фирми – ВаиДО 17, ВаиСМ и ВНЛ 17. На 28 септември тази година продава новосъздадения холдинг срещу едва 10 000 лева на Надя Иванова. В замяна на дребната сума тя придобива дружество с активи за стотици хиляди левове и солиден бизнес с ресторанти и счетоводни услуги.

За Надя остава и ВНЛ 17 срещу 50 000 лева тя става собственик на дружество с бизнес и пари по сметките, оценявани на над 1,2 милиона лева - става ясно от финансовия отчет. Другите две дъщерни фирми Мая си ги запазва. Запазва за себе си и фирма Съни Сенд, чрез която тя е собственик на три хотела в курорта Златни пясъци.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !