Наплатанова измества Момчилова в СЕМ?

Габриела Наплатанова е най-вероятният нов шеф на СЕМ....

Лили на 85(88)

Слух, че Лили Иванова става на 90 на 24 април обикаля...

Мая Илиева продаде ВАИ холдинг на вдовицата на Маймуняка

отпечатай новината

05.12.2018 16:29 | Видян 3375 пъти

Мая Илиева продаде ВАИ холдинг на вдовицата на Маймуняка

Последен пирон в ковчега на ВИС-2 заби вдовицата на Георги Илиев – Мая Илиева.

След серия разпродажби на имоти и закриване на фирми Илиева се отърва и от последното парче на страховитата в миналото групировка, която тя наследи след убийството на съпруга си, като продаде прочутата марка ВАИ холдинг. Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка, пише България Днес.

Купувач на холдинга е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров – Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като зам. шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова.

Чаровната дама вече 16 години управлява успешно и развива легалния бизнес на Маймуняка, за да се стигне и до придобиването на ВАИ холдинг. Тя е собственик на плажове в Созопол, Поморие и Слънчев бряг, единият от които е Какао бийч.

Емблематичното дружество ВАИ холдинг е пряк наследник на скандалната застрахователна компания ВИС-2. Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалистите. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая.
 
Вдовицата на Илиев продължи да върти многомилионния бизнес на групировката. Без много шум, с помощта на доверени помощници, управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.

Говори се, че Мая и новият й приятел смятат да се заселят в Париж и затова е започнала да разпределя богатството. Част от него е отишло при сестрата на Илиеви – Мариана и дъщерята на Васил – Ивона. Закрива и част от фирмите, сред които е и ВАИ Холдинг.

Вместо него регистрира ново дружество със същото име, което от своя страна е собственик на три дъщерни фирми – ВаиДО 17, ВаиСМ и ВНЛ 17. На 28 септември тази година продава новосъздадения холдинг срещу едва 10 000 лева на Надя Иванова. В замяна на дребната сума тя придобива дружество с активи за стотици хиляди левове и солиден бизнес с ресторанти и счетоводни услуги.

За Надя остава и ВНЛ 17 срещу 50 000 лева тя става собственик на дружество с бизнес и пари по сметките, оценявани на над 1,2 милиона лева - става ясно от финансовия отчет. Другите две дъщерни фирми Мая си ги запазва. Запазва за себе си и фирма Съни Сенд, чрез която тя е собственик на три хотела в курорта Златни пясъци.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !