70 г. Военен театър

Въпреки напрегнатите обстоятелства тази година, Театър...

Марион Котияр проектира колекция...

Пламенна екологична активистка, чувствителна към...

Фондация Димитър Бербатов стартира 11 годишни награди

отпечатай новината

19.12.2018 14:38 | Видян 571 пъти

Фондация Димитър Бербатов стартира 11 годишни награди

Фондация Димитър Бербатов реализира за единадесети пореден път своя проект Награди за успелите деца на България.  Това са първите учредени в България годишни награди за постижения на ученици във всички сфери на тяхната изява.

Днес фондацията вече има различни последователи и се гордее, че е дала тласък на интереса към младите таланти. Нейните награди си остават най-утвърдените и най-престижните.          

Областите, в които отличени през 2018 г. ученици могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.

Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина (както и студенти първокурсници - с постиженията си от ХІІ клас в рамките на 2018 г.), може да бъде номинирано със свои до 5 постижения - най-силните за него през годината.           

Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Срокът за регистриране на номинации започва в 11 часа на 19 декември 2018 г. до 17 часа на 8 февруари 2019 г.

За своите единадесет години, които ще отбележи на 7 април 2019 г., Фондация Димитър Бербатов стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на Успелите деца на България утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

"Успелите деца на България е нашият първи и собствен проект, с който основателно се гордеем – заяви футболната звезда Димитър Бербатов, чиято автобиография По моя начин стана хит на книжния пазар. – Продължаваме ден по ден да градим общност от деца, родители и учители – силни и стойностни отношения, които не се създават за един ден и за едно връчване през годината.

Когато започвахме, почти с укор ни питаха защо точно тази кауза сме избрали, има ли изобщо „такива таланти”. Още по-малко пък някой беше помислил да връчва награди на изявени деца за цялостното им представяне през годината. А сега вече ни повтарят други фондации, медии, държавни и местни институции. Значи сме подарили добра идея и тази група деца започна да получава повече внимание.

Докато пътувах с книгата из страната, срещнах доста от „нашите“ деца, вече готови да се номинират за 2018 г. Затова очаквам обичайно силна кампания. Ти можеш да си един от нас!“ – традиционно призова отличените през годината българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

„Винаги съм нетърпелива да видя какво се е случвало с децата през изтичащата година. Нашият проект е като панорамна снимка на изявите на учениците в изкуствата, науката и спорта. За нас не престава да бъде изключително интересно да следим развитието на децата през годината и през годините. За да е успешна кампанията, информацията за нея трябва да стигне до всеки, който има кого да номинира.

За разпространението и отново ще разчитаме основно на социалните мрежи, на подкрепата на родителите и ръководителите на нашите деца, с които сме една голяма общност – познаваме се и поддържаме постоянен контакт. Винаги разчитаме и на отзивчивостта на националните медии, традиционно активно ни подкрепят и регионалните. Ще бъдем признателни на всеки, който сподели тази информация.

Нека всяко дете, което има шанс да стане част от Клуб 2018, да знае, че от 19 декември до 8 февруари на http://dberbatov.org/nagradi/ приемаме номинации. Ние сме известни със своите изисквания и със сериозния и отговорен подбор, който правим. На този подход се дължи високата стойност на нашите отличия“ – сподели Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондация Димитър Бербатов.  

Целта на годишните Награди за успелите деца на България е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество. Той  възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях.

От първата кампания досега са постъпили десетки хиляди номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и българчета от БУЧ в Англия, Германия, Франция, САЩ, Испания, Португалия, Австрия, Дубай, Кувейт и други краища на света.

Всяка година пробоно за Фондацията работят дигитална агенция e//marketing и United Partners – агенция, специализирана в интегрираните маркетингови комуникации.

Повече за проекта можете да четете в неговия уебсайт: http://dberbatov.org/nagradi/ и да следите неговия статус във Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB

За Фондация Димитър Бербатов:

Фондация Димитър Бербатов е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !