Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

БНТ ни лиши от успехите на Аби в ските: Куши, оставка

отпечатай новината

01.02.2019 14:54 | Видян 1992 пъти

БНТ ни лиши от успехите на Аби в ските: Куши, оставка

БНТ години наред предаваше стартовете от световната купа по ски алпийски дисциплини, без да има особени български основания за това, извън стартовете в Банско. Този сезон, за първи път от десетилетия - поне 4, е наложила информационно затъмнение. Баш, когато Алберт Попов прави феноменални неща по пистите на най-престижните ски курорти в Европа повече от 30 години след Петър Попангелов, да са живи и здрави и двамата!

Какво гледаме, вместо това в събота и неделя по издържаната от данъците ни телевизия с бюджет, значително по-висок, отколкото на бТВ и Нова? Огромно количество самодейни туристически предавания. Като нямаше, нямаше, а сега са в невероятно изобилие - Посоки, Туризъм.бг, 10000 крачки, Пътеводител.бг, та и съществена част от съдържанието в учебното предаване на стажантите от 24 часа, което данъкоплатецът спонсорира в праймтайма на уикенда.

Същата работа е с рубриките за музика - и те са няколко, и те са доста спорни като художествена стойност и дори като най-елементарното: супер слаби сценарии - в това отношение наблюдаваме връщане на тв ленатата назад към най-лошото от 80-те години... Изброяването на ненужни, но щедро платени продукции може да продължава до безкрай.

Понеже става въпрос за безмилостно хвърляне на нашите пари в джобовете на продуценти, които при предлаганото качество няма как да имат достъп до екрана, без да правят комплименти на когото трябва, няма как да не бъде посочен виновникът БНТ да прилича на нищо.

Казва се Куши. Води се програмен директор. И е първият в БНТ за точно 70 години нейна история, за когото изобщо не е ясно има ли висше образование. Както е и първият извън литературата, журналистиката, музиката, техниката и другите тв специалности.

После се чудим защо БНТ не се добира до Топ 50 на най-гледаните предавания, та и свали най-рейтинговото си шоу Открито с Валя Ахчиева, като Куши и Коко незнайно защо обявиха за причина ... нисък рейтинг. Пък да бяха погледнали процентите - точно обратното е по данните на ГАРБ...Като дойде време за бягане, нека си спомнят народната мъдрост: "На лъжата краката са къси". Ни за тичане вършат работа, ни за слалом.

Превръщането на БНТ в жалка слугиня и перачка на властта е ясно: Куши го е правил и в ТВ7 като изпълнителен директор на главния консултант Цветан Василев. Апропо, странно защо никой не го разследва за онези времена, и като съдружник на продуцентското за ТВ7 семейство, което трудничко би обяснило, ако прокуратурата го попита, откъде му бяха десетките милиони в КТБ, видни от официално публикуваните данни за вложителите, както и дали имат общо като произход с Цветан Василев?

И, ако е така, няма ли да ги проверяват за пране на пари, както Елена Йончева, която даже има обвинение по въпроса? Понеже, ако нейната роля в ТВ7 беше на съводещ на Гарелов и автор на няколко документални филма, ролите на гореизброените Куши & Ко бяха главни.

Никой не е забравен и нищо не е забравено.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !