Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Крим: 6 млн. нощували туристи с 4 пъти по-малка площ от нас

отпечатай новината

05.02.2019 15:47 | Видян 2462 пъти | Гласували 1

Крим: 6 млн. нощували туристи с 4 пъти по-малка площ от нас

$ 300-милионният Mriya Resort & Spa победи самия Atlantis The Palm Dubai за приза Best holiday hotel and resort

Mriya Resort & Spa в Крим беше определен за Best holiday hotel and resort, Най-добър ваканционен хотел и курорт, от World Travel Awards – Световните туристически награди. Категорията на приза е World’s leading leisure resort или Водещ световен курорт за разпускане.

Aeroflot e Best brand – Най-добра марка, а Санкт Петербург получи отличието като Best tourist destination или Най-добра дестинация. Всичко това става независимо от санкциите. Страната, главно заради световното първенство по футбол, бележи значителен ръст на туристите.

Само в Крим те подобриха рекордите от 4 и 5 милиона съответно за последните години и през 2018 г. удариха 6 милиона души. Територията на полуострова е 4 пъти по-малка от българската, но това са само нощували, без транзитни, каквито точно през спорния Крум, който се води украинска територия, но се развява руски флаг, няма как да бъде.

Mriya Resort & Spa е новата гордост на руския туризъм, защото спечели в конкуренцията на световноизвестен комплекс като Atlantis The Palm Dubai, Casa de Campo в Доминиканската република, италианския Forte Village Resort и Hyatt Regency Sharm El Sheikh Resort в Египет.

World Travel Awards не уточни дали Mriya hotel е руски или украински. Tой отвори през 2014 г. и е само на 30 kм от другия най-силен близък курорт Ялта. Комплексът предлага 422 стаи и вили в парк от 270 000 квадратни метра. Винарска изба и дори училище по винарство, винарски ресторант и мандра за сирене се правят, за да допълнят атракциите и да увеличат заетостта и да преодолеят сезонността на ризорта.

Миналата година в него са нощували 100 000 гости при 83% заетост, обяви  CEO на хотела Грант Бабасян. По Booking.com стаята струва $230 на нощ.

Най-голямата руска Сбербанк – аналогът на нашата ДСК, инвестира $300 милиона в построяването на Mriya и е единствен собственик.

Снимки може да видите ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !