Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Илиана Раева е Жена на десетилетието

отпечатай новината

08.03.2019 12:56 | Видян 1164 пъти

Илиана Раева е Жена на десетилетието

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева бе удостоена с престижната награда на Woman.bg Жена на десетилетието в областта на спорта. На бляскава церемония в столицата тя получи наградата си от друг голям шампион – Йордан Йовчев. Останалите номинации в категорията бяха Мария Гроздева, Ивет Лалова и Станка Златева.

Илиана Раева беше в компанията на, както самата тя ги нарича, „моите златни момичета”, както и на дъщеря си Славея.

През последното десетилетие Илиана Раева отдаде сърцето и живота си на българската художествена гимнастика. Стана треньор на световни шампионки (Монпелие 2011 г). Тя е инициатор и създател на първата Световна купа в София, която ще има издание за 9-и пореден път тази година, и която купа след дълги години доведе световния елит в София.

Тя успя да организира със своя екип и световно първенство, за която организация получи поздравления от най-големите институции в страната ни, както и поздравления от цял свят. Благодарение на тази впечатляваща организация получихме скоростно още едно домакинство за световно първенство през 2022 година в София.

На 18 януари 2019 г. централата на ФИГ официално потвърди участието на г-жа Илиана Раева в Лидерски форум за жени в гимнастиката. Участието на госпожа Раева е чест и признание за Българската федерация по художествена гимнастика, както и за България, тъй като за Форума бяха одобрени само 20 представителки на 5-те гимнастически дисциплини от цял свят.

Илиана Раева успя да възроди българската художествена гимнастика в едни трудни времена за възход, създаде прекрасни екипи за работа на всички нива и ръководи като президент БФХГ с характерните за нея плам, любов и отдаденост. Огромен е приносът и и за решението на МС да се отпуснат пари за разширяване на националната база Раковски, за да може най-накрая красивият ни спорт да има нормални условия за работа.

Към всичко това като добавим и спортната й визитка с 19 медала от световни и европейски първенства става ясно, че тя напълно изпълва със съдържание наградата Жена на десетилетието в областта на спорта.

Източник: Спортал

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !