Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Ваксина срещу рак учи тялото да унищожава само туморите

отпечатай новината

10.04.2019 12:06 | Видян 1023 пъти

Ваксина срещу рак учи тялото да унищожава само туморите

Експериментална ваксина срещу рак, която учи тялото да се бори с туморите, доведе трима пациента с лимфом в ремисия, съобщава DailyMail.

Ваксината се инжектира директно в тумора и учи имунната система да го унищожва, както и да търси други ракови клетки. Изследователите я тестват на 11 пациенти с лимфом и твърдят, че някои от тях вече са в пълна ремисия в продължение на месеци и дори години.

Изпитанията са толкова успешни, че експертите смятат, че ваксината предлага надежда за много други видове рак, включително и на гърдата, главата и шията. Въпреки че лечението се нарича ваксина, тя не предотвратява рака. Вместо това, медикаментът учи имунната система на човека да се бори с болестта.

Изследователи от New York's Mount Sinai Hospital инжектират тумори със стимулант, който набира имунни клетки, наречени дендритни клетки. След третиране на тумора с ниска доза лъчетерапия, се инжектира втори стимулант, който активира дендритните клетки.

Това инструктира Т-клетките, които са вид бели кръвни клетки, да убиват раковите клетки в цялото тяло, като същевременно щадят нераковите клетки, според изследването, публикувано в Nature Medicine.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !