Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Иде труден сезон с борба за всеки турист

отпечатай новината

17.05.2019 12:53 | Видян 4325 пъти | Гласували 1

Иде труден сезон с борба за всеки турист

„Очаква ни труден сезон с големи предизвикателства и „борба“ за всеки турист. В условията на силна конкуренция в региона запазването на добрия имидж на българския туризъм е сред основните ни задачи през 2019 г., която трябва да изпълним всички според компетенциите си”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на традиционната работна среща с местната власт, контролните институции и бизнеса в навечерието на летния сезон.

„Работим за осигуряването на добър туристопоток и чрез програмата за насърчаване на организирания туризъм, с която да насочим повече чартърни полети към летищата Варна и Бургас. За да насърчим туристопотока към България, проучваме и опита на държавите-членки на ЕС и вярвам, че това е пътят”, информира министър Ангелкова.

„Проверките на плажовете стартират от 1 юни, те ще се правят така, че да не пречат на дейността на бизнеса, но ще бъдем безкомпромисни към нарушителите.  Ще продължим да следим и проверяваме всеки сигнал”, каза министър Ангелкова.  

Започна общественото обсъждане на Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и заведенията. Доста от залегналите изисквания, които са остарели, са премахнати. Единната система за туристическа информация вече работи и от 1 октомври стартират проверките и санкциите за непопълнени данни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !