Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

400-годишната градина на сумо бореца, направил Hotel New Otani Tokyo на мястото на самурайска вила

отпечатай новината

17.05.2019 12:42 | Видян 6436 пъти | Гласували 1

400-годишната градина на сумо бореца, направил Hotel New Otani Tokyo на мястото на самурайска вила

Hotel New Otani Tokyo е разположен в японската столица и е управляван от веригата New Otani Hotels. Отворен през 1964, той е доста голям по всички световни стандарти – в момента има 1479 стаи и 39 ресторанта. Бил е домакин на многобройни държавни глави, а голямата му атракция е неговата невероятна 400-годишна градина.

Строителството на хотела е по искане на японското правителство от началото на 60-те години с цел да се осигури достатъчно място за настаняване на гостите на олимпиадата през 1964 година. Йонетару Отани – бивш сумо борец, се наел да построи уникално здание, въпреки че в онзи момент бил просто собственик на неголям цех за стоманолеене.

Той искал да направи нещо невиждано в родината му на притежаваното от него място с неповторима 400-годишна градина. То било известно като Фишими – но – мия и било фамилна резиденция в квартала Киочо в Токио. В по-стари времена е било дом на самурая Като Кийомаса.

Само за 17 месеца амбициозният борец построява супер модерен за времето си хотел с 1085 стаи. Технологиите, които използва са революционни за времето си за неговата страна, пък и за цял свят.

Първият мениджър на хотела е супер силната в онази епоха в цял свят и западаща напоследък верига Sheraton Hotels. Така първото име на обекта е Otani-Sheraton Hotel. За кратко време обаче противоречията между собственика и веригата стават толкова непреодолими, че на 1 септември мястото вече се нарича The New Otani. Месец по-късно започва олимпиадата.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !