Рекордна година за България по брой...

България уверено върви към целта си в туризма за 2024 г....

35 години банани по магазините

35 години банани по магазините. 10 ноември 1989-2024.

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка

отпечатай новината

17.05.2019 13:41 | Видян 1451 пъти

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка

Атрактивната презентация на Александър Симеонов впечатли гости и посетители на Sofia Bar Show в столичната зала EFE на хотел Маринела. Преди броени часове, в рамките на престижното събитие, певицата Рут Колева разказа за посещението си в родината на огнения еликсир Маутай.

Наскоро тя се се завърна от азиатската държава, където посети дестилерията на фирма Kweichow Moutai в едноименното градче Маотай, провинция Гуейжджоу, югозападен Китай. С вълнение джаз дивата сподели за топлото посрещане, организирано от президента на Kweichow Moutai, Ли Баофан.

Гости и посетители на Sofia Bar Show опитаха от легендарното байджу, произвеждано от житната култура сорго, следвайки примера на Рут в поднасянето и отпиването от огнения еликсир. Малко по-късно миксологът на Маутай, Александър Симеонов представи напитката пред професионалисти, разкривайки съставките на хитовите коктейли, които ще завладеят летните барове.

„Маутай е символ на качество и престиж в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка  е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу в света.

Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати са и трите вида от напитката на  дипломацията, която се предлага в България. Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации.

Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир.” – подчерта Симеонов и подкани гостите да опитат най-естествения партньор на умами вксуа – авторско суши, приготвено от Шеф-готвача на едноименния ресторант.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !