Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Гугъл прекратява част от бизнеса си с Хуауей

отпечатай новината

20.05.2019 14:34 | Видян 1022 пъти

Гугъл прекратява част от бизнеса си с Хуауей

Компанията-майка на Гугъл - Alphabet Inc. преустанови бизнеса си с Хуауей (Huawei), който изисква прехвърлянето на хардуер, софтуер и на технологични услуги, с изключение на онези, които са публично достъпни чрез лицензирания отворен код (Android Open Source Project - AOSP), съобщи източник, запознат с въпроса, цитирани от Ройтерс.

Решението е факт, след като китайският технологичен гигант беше включен преди седмица в т.нар. "черен списък" на САЩ с фирми, на които се забранява достъпа до американския пазари и до правенето на бизнес с американските компании.

Притежателите на настоящите смартфони на Хуауей с приложения на "Гугъл" обаче ще продължават да могат да използват и изтеглят актуализации на приложения, предоставени от "Гугъл", заяви говорител на американската компания.

"Ние спазваме реда и преразглеждаме последиците. За потребителите на нашите услуги, Google Play и защитата на сигурността чрез Google Play Protect ще продължават да функционират на съществуващите устройства на Хуауей, обяви говорител на американската компания, но без да предостави повече подробности.

Решението може да навреди сериозно на бизнеса със смартфорни на "Хуавей" извън Китай, тъй като технологичният гигант веднага ще загуби достъпа до актуализациите на операционната система Android на Google. Бъдещите версии на смартфоните Huawei, които ще работят с Android, също ще загубят достъпа до популярни услуги, включително до Google Play Store, Gmail и YouTube приложенията.

Хуауей ще може да използва само публичната версия на Android и няма да има достъп до собствените приложения и услуги на Google", заяви за Ройтерс източник от американската компания.

Забраната е факт, след като администрацията на Доналд Тръмп добави Хуауей (Huawei Technologies Co.) в "черния списък" с чуждестранни компании, като незабавно въведе наложените ограничения, което ще направят изключително трудно за китайския технологичен гигант да прави бизнес с американските си партньори.

Източник: БНР



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !