Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Галена ще пее на София Прайд

отпечатай новината

23.05.2019 16:47 | Видян 2113 пъти

Галена ще пее на София Прайд

„Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“ е посланието на 12-то ежегодно шествие на София Прайд 2019, което се провежда в подкрепа на равенството на ЛГБТИ хората и ще се състои на 8 юни тази година. Както обикновено, събитието ще започне в 16:30 ч с концерт пред Паметника на съветската армия, а самото шествие ще бъде в 19:30 ч.

За да изразят своята подкрепа, редица родни звезди ще вземат участие в музикалната програма преди шествието. Михаела Филева ще излезе на сцената за втора поредна година, а Ерол Ибрахимов от Уикеда и Мила Роберт са част от изпълнителите, които ще подкрепят София Прайд за първи път. Соул певицата Рут Колева ще представи най-новите си сингли, както и познатите и обичани песни от творчеството си. Участие ще вземат и групата IVA, която е общ проект на сестрите Ива и Елена Тодорови. Като резултат от съвместната им работа, през изминалата година се проведе и първият им голям концерт и оттогава двете заедно продължават да работят още по-усилено за развитието на проекта си.

Голямата изненада на София Прайд 2019 ще бъде участието на на една от най-големите звезди на поп фолк музиката – Галена. За първи път изпълнителката ще се качи на сцената на София Прайд, за да изрази своята подкрепа за равенството на ЛГБТИ хората, като изпълни едни от най-големите си хитове. В началото на тази година тя отбеляза и 15 години на сцената.

„На петдесетата годишнина от Стоунуолски бунтове, дали началото на движението за правата на ЛГБТИ хората, организираме дванадесетия София Прайд под мотото „Не давай власт на омразата, дай власт на любовта“. Тежките атаки върху правата на човека не засягат само ЛГБТИ общността. През изминалата година станахме свидетели на системни сексистки, ксенофобски и анти-ромски изказвания от най-високите върхове на властта. В тази връзка, Организационният комитет на София Прайд се солидаризира с всички уязвими групи и хора, чиито права са нарушени. Посланието за включване и равни права, което отправяме със София Прайд, е протегната ръка към всички, подложени на атаки”, коментират от София Прайд по повод тазгодишното издание.

Богатата програма от съпътстващи събития в инициативите Sofia Pride Arts, Sofia Pride Sports и Sofia Pride Film Fest тече до 8 юни, като тази вечер, 23 май, е откриването и на филмовия фестивал с документалния филм „Да се разкриеш”.

Източник: huge.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !