Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Спънаха Литва за финала на Евровизия

отпечатай новината

28.05.2019 16:37 | Видян 1063 пъти

Спънаха Литва за финала на Евровизия

Поредна грешка в отчитането на резултатите от гласуването за Евровизия бе разкрита повече от седмица след провеждането на големия финал в Тел Авив. Това се случи, след като от италианската телевизия RAI публикуваха официалните си данни от телевота (гласовете на зрителите – б.а.), които обаче се различават драстично от обявените от Европейския съюз за радио и телевизия.

Потърсени от сайта Escxtra, посветен на песенния конкурс, от медията категорично са потвърдили, че дадената от тях информация е коректна и не са запознати с разминаването.

Според резултатите на RAI за втория полуфинал 8,58% от зрителите са гласували за Норвегия, което отрежда на страната пето място по точки от страна на италианските фенове. Публикуваните от ЕСРТ данни посочват, че същата държава е на трето място по вот от меломаните в Италия. По-малко точки, в сравнение с подадените от RAI, съюзът е дал на Русия, Северна Македония и Литва. Нещо повече, според отчетените резултати от ЕСРТ, последната страна не попада в топ 10 на италианските фенове.

Нещо, което от италианската телевизия отричат, като сочат, че 4,13 на сто от зрителите са гласували за държавата, което я позиционира точно на десето място. Предвид, че точно с една точка в повече от обработените гласове на полуфиналите Дания се класира за големия концерт, а Литва прекъсна участието си без шанс да се бори за победа, мнозина се питат дали страната не е била ощетена. Според регламента на Евровизия, от представители с равен брой точки (от зрители и жури) на по-високото място се класира тази, спечелила повече гласове от меломаните. В крайна сметка, Дания си завоюва 12-о място на големия финал, който се проведе на 18 май в Израел.

Това не е първото объркване с резултатите от гласуването. Само преди дни стана ясно, че след човешка грешка не са отчетени правилно данните за вота от Беларус. Това пренареди крайното класиране на песенния конкурс, но промяна в първите четири позиции нямаше.



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !