Алисия и Галена се състезават за Жена...

Алисия и Галена се борят за приза „Жена на...

Терзийски на съд за 40 бона

Колосалната сума от 40 хил. лв. ще трябва да плати...

18 млн.лв. борчове има БНТ, разкри С. Диков

отпечатай новината

30.05.2019 15:28 | Видян 1360 пъти

18 млн.лв. борчове има БНТ, разкри С. Диков

Единствената реформа в БНТ за 20 години е, че са разменили местата на мъжката и на женската тоалетна, посочва кандидатът за нов шеф на дърржавната телевизия Сашо Диков пред 19 минути. Състоянието на медията е шокиращо, смята легендата. Само финансовите задължения в момента, според информация, която му е предоставил и.д. директорът Емил Кошлуков, са в размер на 18 милиона лева. Още по-страшното е, че липсва всякаква отчетност за конкретни харчове, като например:

Колко от 19-те милиона за външни услуги и чужди продукции гълта Стани богат – според неофициална програма предаването излиза над 4 млн. лв. годишно на де факто фалиралата БНТ– грижливо пазена тайна е, а възвръщаемостта му е нищожна?

Колко пари са стрували само двата от много повече по закон произведени филма – например оценения от кинокритика Люба Кулезич като плачевен опит на Георги Господинов 8 минути и половина – грижливо пазена тайна нищо че се хвърлят в пещта парите на данъкоплатеца?

Как и защо не са договорени с БТК и с държавата – финансовия министър Горанов, борчовете за разпръскване на сигнала на БНТ от частната компания и защо по този начин обществената медия е поставена в зависимост от интересите на бизнеса?

Защо БНТ не може да напълни с реклама дори само 5-те минути в праймтайма, които й е определил законът?

Според Диков няма как човек да не се потресе от факта, че пазарният дял на всичките 4 канала на БНТ е около 1 процент, като БНТ 2 и БНТ 4 „не ги лови рейтинг”. И наистина, от години БНТ успява да вкара в месечните и годишните тв Топ 50 само по някой мач, което определено не е нейна заслуга, както сочат безпристрастните рейтинги.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !