Марс ни тресе яко до 23 април догодина

На 08 август започвна решителният период на Марс в Овен...

Новата на Рачков влиза във Фермата

Тежка депресия налегна актьорът Димитър Рачков в разгара...

Българи в САЩ дариха Димитър Маринов със златна цигулка

отпечатай новината

06.06.2019 11:04 | Видян 799 пъти

Българи в САЩ дариха Димитър Маринов със златна цигулка

Поредната „златна“ награда в ръцете на актьора Димитър Маринов, който стана първия българин, качил се на сцената на „Оскар“-ите, е златна цигулка. Беше му връчена по време на премиерата на новия български филм „Снимка с Юки“ в Сан Диего.

Маринов играе една от основните роли в режисьорския дебют на Лъчезар Аврамов, който повери главните персонажи на Руши Видинлиев и японката Кики Сугино. Българинът, който живее повече от 20 години зад Океана, беше специален гост на първата прожекция на лентата.

Това даде повод на сънародниците ни в САЩ да му подготвят изненада и да му подарят златна цигулка, дело на наш скулптор в Сан Диего. Един от ярките моменти в биографията на актьора е, че той е професионален цигулар и дори близките му го наричат Митко Цигулката.

Именно тези му способности му помогнаха да се влезе в каста на „Зелената книга“ - филмът, който му донесе и „Оскар“-а на последната церемония през февруари. Освен изящната пластика Маринов получи като подарък и двуезичната книга „Разкажи ми за Левски“ от българското училище „Васил Левски“ в Сан Диего.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !