Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Кристиано спечели първата евролига на нациите

отпечатай новината

10.06.2019 14:19 | Видян 740 пъти

Кристиано спечели първата евролига на нациите

Португалия постигна исторически успех, след като победи Холандия във финала на първото издание на турнира Лига на нациите. Отборът на селекционера Фернандо Сантош надделяха с 1:0 над „лалетата”, а голът за големия успех бе дело на Гонсало Гедеш през втората част.

Тимът на Роналд Куман не оправда големите очаквания на фенове и специалисти, като първият им точен удар в рамките на вратата, дойде едва след час игра, съобщава Гонг.

Титлата е втори голям трофей за Португалия само в рамките на две години. През 2016 година Кристиано Роналдо и компания бяха короновани и като европейски шампиони.

По-рано днес Англия спечели третото място в турнира, след като победи Швейцария след изпълнения на дузпи в „малкия финал” на надпреварата.

Първото полувреме на стадион До Драгао премина под диктовката на домакините от Португалия, които бяха далеч по –активния тим. Възпитаниците на селекционера Фернандо Сантош бяха тези, които създадоха по-интересните и опасни положения през първата част, но късметът бе на страната на „лалетата”.

Яспер Силесен, който записа своя мач номер 50 за националния тим на Холандия се отличи с няколко добри намеси, с които предотврати откриване на резултата.

Най-активен в редиците на Португалия определено бе Бруно Фернандеш, който най-често тормозеше отбраната на холандците отдясно. Именно след два негови удара, Силесен трябваше да се намесва решаващо, а при третия топката профуча на сантиметри от напречната греда.

Капитанът на домакините Кристиано Роналдо не показа най-доброто от себе си през първата част и се отчете с едва един точен удар във вратата на холандците.

От своя страна „лалетата” трудно организираха добри атаки, а първият им корнер в мача дойде едва в предпоследната минута на първото полувреме.

Второто полувреме започна с добра възможност за Холандия, но в 50-ата минута Жозе Фонте можеше да вкара. При едно центриране топката попадна в него малко случайно. Все пак той отправи голов удар и прати кълбото в ръцете на вратаря, но прекалено слабо.

В 60-ата минута Португалия напълно заслужено поведе в резултата, най-вече благодарение на Бернардо Силва. Той навлезе от ляво в наказателното поле, увлече Върджил ван Дайк и подаде назад към Гонсало Гедеш, който бе заел позиция на границата на пеналта.

Мощният му и точен удар беше отбит от вратаря Силесен, но въпреки това топката пак влезе в мрежата и Португалия поведе.

Пет минути по-късно дойде и отговорът на „лалетата”, като удар с глава на Мемфис Депай беше спасен с  много късмет от вратаря Руи Патрисио. Депай се мушна между двамата централни защитници на домакините и нанесе удар от няколко метра.

До края на мача холандците натиснаха и пренесоха събитията пред вратата на Патрисио, като няколко добри атаки не бяха завършени с удар.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !