Захари Бахаров изпусна Икар-а, взе го...

Пенко Господинов измъкна под носа на Захари Бахаров...

Преди да я познавам ме дразнеше:...

Любимият на Гала Стефан Николов призна, че преди да я...

Ватиканът обяви джендър теорията за опит да се унищожи природата

отпечатай новината

11.06.2019 14:06 | Видян 1148 пъти

Ватиканът обяви джендър теорията за опит да се унищожи природата

Ватиканът осъди "джендър теорията" или теорията за половата роля като "объркана концепция за свобода" в нов документ. Текстът, озаглавен "Мъж и жена ги сътвори" (цитат от книга Битие от Стария завет), е инструкция към католическите преподаватели как да се отнасят към темата.

Той е дело на Конгрегацията за католическо образование, която отговаря за религиозното образование. Според тази институция идеята, че социалният пол се обусловява от личните чувства, а не от биологията, е опит "да се унищожи природата". Решението на Конгрегацията за католическо образование идва след остри критики към папа Франциск, че покровителства и издига свещенослужители, които са педофили и сексуални насилници, както и че се държи двусмислено спрямо хомосексуализма и джендър-идеологията.

По време на Синода за младежта през 2018 г. папа Франциск носеше деформирен кръст с цветовете на дъгата, популярен символ на хомосексуалното движение.

"Концепцията за социалния пол се смята за зависеща от субективното мислене на всеки човек, който може да си избере социален пол, некореспондиращ на неговия или нейния биологичен пол и, съответно, на начина, по който другите приемат този човек", пише в текста.

Според него теориите за социалния пол "често не се основават на друго, освен на объркана концепция за свобода в сферата на чувствата и желанията, или на моментни желания, провокирани от емоционални импулси и волята на индивида в противовес на каквото и да е, основано на истините на съществуването."

Понятието "полова роля" се появява през 1955 г., когато е формулирано от американския психолог Джон Уилям Мъни като опит да се обхванат "всички неща, които човек казва или прави", за да установи в общността, че има статут на жена или мъж. Десет години по-късно Мъни променя термина в "публично изразяване на половата идентичност".

Източник: Гласове


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !