Синът на Милен Цветков стана водещ

Единственият син на Милен Цветков, 8-годишният Боян,...

Жан Жак Ано журира в София

Фестивалът Синелибри ще доведе в София една от легендите...

Седмица институциите тръпнаха в избор на дарове за ЧРД на премиера

отпечатай новината

13.06.2019 14:06 | Видян 1079 пъти

Седмица институциите тръпнаха в избор на дарове за ЧРД на премиера

Последната седмица в държавните институции премина не толкова в усилен труд, който бездруго е нетипичен за родната администрация, колкото в избор на подарък за рождения ден на премиера Борисов. Ето в това вече вложиха истински усилия и цялата си енергия от ръководителите до последните технически служителки.

Министерства, агенции, комисии и комитети бяха в упорита надпревара кой какво ще измисли и как ще го поднесе на първия партиен и държавен ръководител.

Началниците на отдели Връзки с обществеността и протокол се видяха в чудо. Освен оригинален подарък, който да не повтаря стотиците на други ведомства от тази и миналите години, те трябваше да подберат и кой точно да го поднесе.

Тъй като не е тайна, че Борисов е ценител, тази чест, въпреки упорството на някои по-възрастни служителки (б.р.„Може да съм дядо, но не лягам с баби”, казва рожденикът), с най-големи шансове се оказаха млади, симпатични и високи момичета с манекенска външност. Иначе подаръкът не би направил същото впечатление.

Наред със самия армаган и поднасящото го лице, тече надпревара и кой в колко часа да зарадва първия партиен и държавен ръководител.

Стриктно изучаване на неговия график час по час, минута по минута, разпитване на запознати с лайфстайла на министър – председателя: кога обичайно е в добро настроение, а към колко му се разваля или му го развалят, до колко часа по обед е на работа, вървяха с по-голяма страст от предизборни социологически сондажи на близките до него агенции.
 
Не знаем да се смеем ли, да плачем ли, но даже НАП, която ни преследва вече 2 години и 7 месеца и бе осъдена от нас неведнъж по тази причина в софийските и върховните съдилища, избра именно 19 минути за консултант. Поиска ни се дискретно съвет по някои от тънките въпроси, до чиито отговори не всеки има достъп. Поласкани сме за това признание. Готови сме да помогнем и догодина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !