Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Живот на ММА шампион: Светлозар Савов

отпечатай новината

01.07.2019 14:33 | Видян 3780 пъти

Живот на ММА шампион: Светлозар Савов

Казват, че имате най-страшната гилотина след онази, убила Мария Антоанета...

Хаха, вярно е, че приклчвах първите си боеве с гилотина. Много ми вървеше. Стана ми запазена марка, защото, в хода на тренировките, виждах, че ми се получава от различни ситуации. После я пробвах безотказно на състезанията в България. Започнах да прилагам удушаващия захват за главата и на мачовете си в чужбина. Помня един от тях - преди 7 години с един доста добре подготвен сърбин, който идваше от Bellator.

Удуших го във втория рунд, а после той ми разправяше, че месец и половина тренирал защита срещу гилотината ми, ама не се получила. Тя ми донесе ММА колана на WFC. Направих 3 защити на титлата си. В две от тях победих точно с гилотина. И още ми върши работа - само в последния мач в чужбина преди броени дни я пробвах и не стана, защото бяхме поизпотени със съперника ми, пък и той беше много добър.

Гилотината Ви прати да се биете и в американските клетки...

Да, играх и в САЩ, но не случих на мениджър, който да ми движи както трябва нещата. Бях в WSOF, където звезда беше Багата, преди да премине в UFC.

По колко срещи играе един професионален боец като Вас годишно?

Извън България в професионалните вериги се изисква сериозна подготовка. Първо имате поне 2 месеца усилени тренировки, после идва мачът, след него трябва време за възстановяване. И така отново. Ако говорим за норма, 3 срещи може би е нещо такова, но е индивидуално.

Какво прави професионалният ММА състезател през останалото време?

Поддържам форма. Водя тренировки в моя клуб в Русе, заедно с Пламен Пенчев. Работим с млади момчета, развиваме този спорт.

Налага ли Ви се да работите и друго, за да се издържате?

От 7 години мога да кажа, че съм професионалист, защото се занимавам само с това. В началото обаче не беше. Още преди ММА, като ученик, работех нощна смяна на една будка. После станах охрана в казино 2 години. Минах през лична охрана и шофьор като всички в нашата сфера. С човека станахме и останахме приятели. Откакто играя в чужбина, реших изцяло да се посветя на ММА.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !