Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Най-вълнуващите моменти в живота вече и в книга

отпечатай новината

08.07.2019 16:39 | Видян 560 пъти

Най-вълнуващите моменти в живота вече и в книга

Известни пътешественици на нашето време, както и някои от авторите на издателство Лоунли Планет споделят незабравими мигове от свои пътувания, оставили ярка следа в съзнанието им в наръчника за пътешествия Най-вълнуващите моменти в живота.

Представените 100 кратки разказа за вълнуващи преживявания са илюстрирани с разкошни снимки. В книгата ще намерите и полезни съвети как да организирате вашето собствено приключение. Защото без съмнение прочетеното ще ви накара да преосмислите отношението си към света и да погледнете по различен начин към преобразяващата сила на пътешествията.

Най-вълнуващите моменти в живота е колекция от 100 истории за пътешествия, променили завинаги живота на разказващите. Акцент са не толкова дестинациите, а преживяванията на пътешествениците, които са оставили ярка следа в съзнанието им.

Впечатление правят и над 250-те красиви снимки, включени в луксозното издание. Към всеки кратък разказ са представени и две рубрики: Равносметка и Полезни съвети, с което красивото томче с твърди корици се превръща и в добър пътеводител как да извлечем максимума от пътуването си.

„Пътуването дава сили. То укрепва мускулатурата на „органа“, който ни прави смели, а същевременно смекчава остротата на нашето его. Научаваме се да се примиряваме с обстоятелствата и да откриваме поука и в най-незначителните на пръв поглед контакти с другите. По време на моето пътуване бях в синхрон с това, за което най-много копнееше сърцето ми по време – да сваля от себе си колкото се може повече от бремето на живота“, разказва Ашли Гарвър, след като посещава Индия.  

Страниците на Най вълнуващите моменти в живота ни отвеждат както до добре познати дестинации като Париж, Рио де Жанейро и Ню Йорк, така и до по-необичайни като езерото Ветерн в Швеция, за да се понесете по леда с кънки; резервата на индианците Навахо в САЩ, Антарктида, Кейп Таун в Южна Африка, Антарктида, Фиджи, Тибет, Петра(Йордания), Непал, Камбоджа, Танзания, Колумбия, Мадагаскар, Тенерифе (Канарски острови), Монголия, Тайланд, Перу, Китай, Виетнам, Галапагоски острови (Еквадор), Патагония (Чили), Йемен и др.   

Най-вълнуващите моменти в живота е наръчник как да преследваме вълшебните моменти, които ще ни преобразят и ще ни насърчат да живеем пълноценно. Трупането на преживявани ни показват съществените неща в съществуването ни и отклоняват поне за миг нашето внимание от всекидневното, тривиалното и комерсиалното.  

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !