На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Ники Минаж отмени концерта си в Саудитска Арабия

отпечатай новината

10.07.2019 12:20 | Видян 1090 пъти

Ники Минаж отмени концерта си в Саудитска Арабия

Ники Минаж отказа да изнесе концерт в Саудитска Арабия. Основанието ѝ е, че в страната в момента няма равенство между хората и правата на жените и представителите на ЛГБТИ общността са потъпкани.

Певицата започнала да се интересува от проблемите в Саудитска Арабия и заяви, че се обявява в пълна подкрепа на всички, които страдат от несправедливите закони. В страната все още има разделение между мъже и жени, а най-страшно е положението при все още неомъжените или неженени младежи.

Макар наскоро някои от законите да бяха премахнати – вече жените имат право да карат кола, както и да присъстват на спортни събития, все пак има места, в които все още се прилагат ограничения.

Отказът идва след като Организацията за защита на човешките права посъветва Минаж да отмени концерта си в страната. След като певицата взима предвид препоръката, от организацията заявяват, че това е примерът, който всички трябва да следват.

„Благодарни сме на Ники Минаж за вдъхновяващото решение да откаже на режима в Саудитска Арабия, който просто иска да я използва“, заяви директорът Тор Халворсен.

Минаж, която трябваше да изнесе концерт на 18 юли, призна, че много е искала да зарадва своите фенове, но е по-важно да изрази твърдо мнение по проблемите на жените и ЛГБТИ общността.

Фестивалът, в който певицата беше поканена да участва, е едно от големите събития в Саудитска Арабия. Участие са заявили още Дженифър Лопес и Марая Кери.

Източник: tialoto
Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !