Отиде си бащата на зверски убития в...

Издъхна бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов....

Виц на деня: На гарата седят двама...

На гарата седят двама мъже. Единият е богаташ от града,...

Златен, бобен, 32-см и картофен сладолед са хит в Япония и Корея

отпечатай новината

12.08.2019 16:20 | Видян 911 пъти

Златен, бобен, 32-см и картофен сладолед са хит в Япония и Корея

Златен сладолед, който представлява посипано върху замразената сметана златно фолио е мега хит в Япония в момента. Никой, който посещава квартала на чайните - любезното име на махалата на гейшите в Каназава, не си тръгва без да пробва поне десерта, ако не услугите на самите красиви момичета. Другият сладоледен шлагер в заведенията е сладолед с вкус на картофи, който дори не си помислихме да опитаме - толкова нетипично звучи. Японците обаче имат ищах към такива експерименти. В добрите суши ресторанти например, редом с нигиритата, слагат в платото парче сладкиш на крем-карамелена основа и/или за предястие към типичното ястие поднасят след зеления чай нещо като крем карамел с гъби в малка купичка.

В съседна Корея играта на сладко и солено ражда още по - извратени комбинации. Хит в Ситито на Сеул - квартала Гангнам, вдохновил първия видеоклип в историята, гледан от повече от милиард души - Гангнам стайл, е сладолед, върху чиято купчина, изписана в плоска чиния, се посипва ... бобец. Предлага се в кафенетата, в ресторантите, дори в банков офис в централата на кредитната институция NH. Там, докато чакате да ви приеме служителка и да извършите нужните операции, можете да си поръчате сладолед, при който към боба, са прибавени и ягоди за разкош.

Запазена марка на корейската столица и по-специално на нейния квартал за младежки и нощен живот Хонгдае е 32-сантиметровият млечен сладолед. Срещу 2 долара получавате истинска кула от ледения десерт, но разочароващото е, че вкусът далеч не е като на италианското джелато или дори на истанбулската дондурма.

Борис Ангелов
Токио - Сеул - София

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

За Япония като за България

Няма коментари към тази новина !