Топ 10 актьори на Ню Йорк Таймс за...

Вестник „Ню Йорк Таймс“ публикува списък на...

Калин Врачански в До дъно

Актьорът Калин Врачански се нагърби с тежка задача...

13-годишно момче дари спестяванията си за семейства в неравностойно положение

отпечатай новината

13.09.2019 13:23 | Видян 605 пъти

13-годишно момче дари спестяванията си за семейства в неравностойно положение

13 годишно момче дари над 4000 лева, за да подкрепи семейства в неравностойно положение от Кюстендил за 16-ти септември.

Детето е решило да дари всичките си средства, които е получило като подарък за кръщенето си. С помощта си Юли Александров вече е успял да зарадва 46 деца от Кюстендил.

Юли от тази година учи в Англия и е 9 клас, но е избрал да помогнал на свои връстници в Кюстендил, където има роднини.

Семейството му, което е в България се занимава от няколко години с благотворителност.

Момчето обаче казва, че решението да дари събраните от кръщенето си пари, е взел сам.

„Това е да си човек да помагаш на други хора, да се интересуваш всички да живеят добре, не само за себе си. Мисля, че е напълно нормално да се даряват пари или нещо добро да се направи.“- заяви Юли Александров по БНТ.

Стефка Стоименова, приятелка на семейството добави: „Вече успяваме да предадем своя ентусиазъм и децата да поемат тази щафета и да бъдат достатъчно добри и осъзнати.“

След като проучили от какво се нуждаят децата в Кюстендил, семейството на Юли закупило и раздало на учениците раници, с всички необходим учебни пособия, дрехи и обувки за зимата.

Асен Лазов отглежда сам сина си, не работи, заради заболяване. За детето му ще има и парична помощ от 190 лева. Асен Лазов заяви:

„Да подпомагат такива като нас, които нямаме възможност да живеем в този сложен живот.“ Малвина Стефанова добави: „Дано да има повече такива деца, които да са така добронамерени и по да са мили един към друг и най- вече към децата с увреждания.“

От Общината в Кюстендил казаха, че с тях често се свързват хора, които искат да дарят, но за първи път ученик помага на свои връстници.

Надяват се инициативата му да бъде пример и да има много последователи.

Източник: БНТ

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !