Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Бойни изкуства, музика и награди в Дните на китайската култура

отпечатай новината

19.09.2019 13:02 | Видян 527 пъти

Бойни изкуства, музика и награди в Дните на китайската култура

Атрактивни събития, организирани от Китайския културен център в София, с подкрепата на Столичната община и Министерството на туризма, заедно с Дирекция „Култура, туризъм, радио и телевизия” на китайския град Нинбо слагат началото на Дните на китайската култура и туризъм от 19 до 26 септември т.г. в София и Варна.

Разнообразните събития започват на 19 септември в 18 ч.,със спектакъл на открито на сцената пред Театър Азарян - НДК.”Флашмоб-изпълнения” на китайски бойни изкуства ще представят защитената от ЮНЕСКО школа от Нинбо- Нейдзяцюен, музикални изпълнения на типични китайски инструменти ще звучат под пръстите на дамски музикален състав, а любителите на китайски специалитети ще могат да дегустират характерни за Нинбо деликатеси. Желаещите ще могат да се научат да свирят на китайски инструменти и да видят характерни за Нинбо облекла. Ще има и други подаръци и изненади, свързани с културните и туристически забележителности на китайския град с най-голямото пристанище в света.

На 20 септември от 14 ч. в Китайския културен център ще се състои културна и туристическа презентация на Нинбо с участието на китайски и български туристически агенции. Ще бъдат представени културното наследство на Нинбо, животът на местните хора и най-популярните туристически маршрути в града. Събитието ще бъде открито от заместник-министъра на туризма Любен Кънчев, заместник-председателя на Общинското събрание на народните представители на Нинбо Уън Лумин и посланика на КНР Н.Пр. Дун Сюедзюн.

От 10:30 ч. Пък в сградата на Народното събрание ще бъде открита изложбата “Съзерцание и диалог”, посветена на 70-годишнината от установяване на дипломатическите отношения между България и Китай. Изложбата ще представи над 100 картини, рисувани от 13 български и китайски художници. На откриването ще присъстват български депутати и висши представители на общината на град Нинбо.

На 21 септември Варна ще бъде домакин на събития, посветени на 15-годишнината от побратимяването между Варна и Нинбо. При Слънчевия часовник на входа на Морската градина ще има демонстрации на китайско бойно изкуство, танци и изпълнения на традиционни китайски музикални инструменти. Ще има томбола с различни награди. Специална игра-състезание по бягане /обиколка на Морската градина/ от 9 до 11:00 ч. ще зарадва малки и големи жители и гости на Варна, а победителят ще спечели пътуване до Нинбо.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !