Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Романът Нула време с премиера в Перото

отпечатай новината

04.10.2019 10:07 | Видян 837 пъти

Романът Нула време с премиера в Перото

„Николай Табаков разказва горчивия и недъгав наш животец, събрал го в някакво дунавско градче.

Прави го благо-иронично, като и сам се намесва в действието, скрит под инициалите Н.Т.

Алхимията на разказа сплавя ведно човешкото живеене (с неговите безсмислици и простотии), компресира времето и дестилира сместа до един отговор. Защото се пита за смисъла на живот.

А той е, настоява Н.Т., в самия живот с неговата ненакърнима вечност. В онзи живот, който е безкрайна любовна среща и чийто собствен смисъл е човекът.“ – Георги Каприев.

„Нула време” е роман за безсмислието, но и за винаги наличния смисъл. Една книга-утеха за крехкия човек с неизброимите му стремежи, с честата липса на вяра в себе си, с непрекъснатото усещане за безпътица. Книга за възможността животът да бъде друг, по-добър. Роман, който пренарежда и доизмисля митове, приказки, суеверия, вярвания и очаквания с една основна мисия: да промени Човека, да го преобърне откъм доброто; откъм безкрайната любовна среща. Всъщност Николай Табаков ни представя своеобразна възхвала на любовта, чрез която светът се пренаписва, за да се превърне в място на светостта и светлината.“ – Лора Динкова.

Заповядайте на представянето на книгата „Нула време“ от Николай Табаков. Романът ще бъде представен от Георги Каприев и приятели на   10.10. (четвъртък) 2019 г. – 18,30 ч. – Литературен клуб „Перото“, НДК.  След двете премиери в Ловеч и Карлово предстои представяне на „Нула време“ в градовете Димитровград (03.10), Хасково (04.10), Русе (18.10), Варна (01.11), Велико Търново (08.11), Ямбол (21.11), Свищов (22.11), Силистра ( 13.12). И веднага след това ще пристигне (на пръсти) Новата година, а с нея- още градове. Авторът на романа Николай Табаков е роден в с. Мандрица, Ивайловградско, през 1956 г. Живее географски разпиляно или географски любознателно – Димитровград, Видин, София, с. Яврово. Междувременно завършва Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. И пак междувременно се оказва основател и управител на издателска къща „Анубис“.

Николай Табаков е автор на над 10 книги, някои от които са издадени и в Русия, Сърбия и Германия. През 2009 г. печели Наградата „Роман на годината“ на Съюза на българските писатели с „Няма да е все така“. Други по-известни негови романи са „Изгубеното поколение“ (1994), „Пинокио“ (2001), „Романът Ес“ (2007), „Да“ (2011), „Ветровете ни мраморни“ (2017). Романът на Николай Табаков „Нула време“ не се чете за нула време. Просто времето на прочита е притегателно неусетно. Пред изкушеното читателско око се взривява феерия от образи, галерия от „чешити“, калейдоскоп от цветни обикновени, редови личности, та до самия край на романа, който ни обдарява с усещането, че и в най-незабележимия човек има собствен космос, съизмерим с истинския в тайнствата на човешката неповторимост.

Малкият град оживява в „Нула време“, където мисълта за смисъла на живота и битовите дребнотемия съжителстват в необявено примирие, откровеният смях не страни от трагичното, а тъгата и болката търсят в смеха бягството от своята неизбежност. Прочетете тази книга. Колоритният език, говорим и мисловен, тръпката на истинното и автентичното няма да ви напуснат до последния й ред.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !