Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Емилия Кларк оставя сърцето си в Последната Коледа

отпечатай новината

16.11.2019 10:16 | Видян 2041 пъти

Емилия Кларк оставя сърцето си в Последната Коледа

След като се наигра на тронове, Емилия Кларк отново призовава за внимание. Актрисата, която стана любимка на зрителите като Майката на драконите Денерис, този път няма да възпитава издишващи огън създания. Въпреки привидно реалистичната сюжетна основа на премиерното й заглавие „Последната Коледа“ обаче тя отново се увлича по история, която предизвиква въображението.

За тази продукция Ема Томпсън, която не само участва в нея, но е и неин идеен двигател, се заема още преди девет години. Тогава тя подхвърля идеята на Джордж Майкъл, като дава заявка, че ще напълни саундтрака на заглавието с негови изпълнения. Идеята, която зашеметяващо успява да спази с точност, пък е да изгради сюжета на базата на буквалното значение на първите думи от припева на Last Christmas.

Ето и какво се случва на екрана! Кейт (Кларк) е непокорна млада дама, скоро преживяла животоспасяваща трансплантация на сърцето. Когато я виждаме за първи път тя е хирургически прикрепена към куфара си, с който обикаля по барове и търси следващата си спирка за нощуване... и още нещо. Тя е цинична, мързелива и егоистична – фаза, през която надали има човек, който да не е преминал. А Емилия Кларк е повече от органична в първата си по-голяма роля след края на „Игра на тронове“.

Красиви и топли цветове, въпреки коледната тематика, позиционирана в Лондон, поучителната умилителна история и да не забравяме – песните на отишлия си преди три години от този свят Джордж Майкъл, превръщат „Последната Коледа“ в добро преживяване за цялото семейство. За усещането, че гледате филм, произведен от поточната линия на Hallmark, допринася и Хенри Голдинг (Crazy Rich Asians), чийто герой Том служи като пътеводна звезда за изживяващата екзистенциална криза Кейт. Двамата, разбира се, се влюбват, но режисьорът Пол Фийг отказва да ни остави пред екрана без една последна изненада.

След като продуцира, става съавтор на сценария Ема Томпсън също радва и с ярко присъствие на екрана. В „Последната Коледа“ тя влиза в ролята на майката на Кейт, избягала заедно със семейството си от бивша Югославия. Загрижена и всеотдайна, тя се оказва единствената, която не намира мястото си в новия им дом – Великобритания, което – предвид романтично-комедийните корени на заглавието, води до немалко комични ситуации.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !