Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Фики ще коли пуйка за празника на САЩ

отпечатай новината

20.11.2019 16:37 | Видян 1291 пъти

Фики ще коли пуйка за празника на САЩ

Фики Стораро ще почете американската традиция за Деня на благодарността и май ще заколи пуйка.
Празникът тази година се пада на 28 ноември, а по това време изпълнителят ще бъде на турне в Америка заедно с Галена.

Феновете вече го закачат, че трябва да участва в коленето на пуйка, която после заедно да сготвят и да сложат на масата.

Празникът се чества всеки четвърти четвъртък на месец ноември и е почит към Бог за плодородната реколта и благата, които американците са придобили през годината. В САЩ традиционно пуйката се пълни с картофи, царевица, кестени, ориз или други добавки и традиционни местни ястия се сервират към нея.

Стораро и Галена ще пеят на 27 в Лас Вегас, Невада, но на 28 със сигурност ще са свободни и ще могат да вземат участие в традиционните тържества в САЩ. Много е вероятно Фики да се включи в тържествата на българската общност, но едва ли ще участва и в коленето на пуйки там, пише „България днес”.

На 29 той и Галена ще пеят в Торонто, Канада, а на 30 са в най-българския американски град – Чикаго. Интересна подробност е, че Фики ще отскочи и до Белия дом, но дали ще се види с президента Тръмп не е ясно.

Визитата му до Вашингтон и Капитолия ще се състои около Никулден. А феновете вече нямат търпение да го видят пред президентската резиденция и Капитолия.
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !