Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Най-големият сафари парк в Европа затвори, собственикът: Ще трябва да убия 30 мечки

отпечатай новината

09.12.2019 10:04 | Видян 803 пъти

Най-големият сафари парк в Европа затвори, собственикът: Ще трябва да убия 30 мечки

Кримски съд затвори сафари парка Тайган за 30 дни след жалба, в която се твърди, че храни с изтекъл срок са били давани на животните. В бушуваща медийна битка собственикът предупреди, че управляващите ще го принудят да ликвидира 30 мечки.

Паркът, известен с това, че предлага на своите посетители докосване до хищниците, отдавна е обект на спорове. Тайган има голям брой онлайн привърженици, сред които фенове на големите котки, докато в същото време любителите на животните се борят за спирането му заради предполагаемото малтретиране на зверовете.

 Директорът на парка Олег Зубков е изправен пред редица проверки и съдебни заседания, а сега Тайган е принуден да плати огромна глоба - или да затвори за постоянно.

„Директорът в Тайган (Зубков) систематично дава храни с изтекъл срок на годност на животните в нарушение на закона“, заяви най-добрият ветеринарен лекар в Крим Валери Иванов. Сега Зубков, който преди това беше глобен за подобни нарушения, има месец, за да оправи нещата, предаде RT.

Собственикът на парка отрича обвиненията, казвайки, че мърша е точно това, което повечето хищници ядат в естествения си хабитат.

„Ако месото, което вече не може да се продава на хора, се доставя в зоологическа градина - всичко е наред и правилното нещо. Ето как трябва да бъде. Хищниците не ядат прясно месо само защото са хищници “, каза Зубков.

Във видеоклип до своите последователи в социалните медии той каза, че няма да има друг избор, освен да се освободи от около 30 мечки.

Зубков казва, че раздава мечките безплатно на всеки, който е в състояние да осигури подходящи условия, но досега никой не е приел офертата.

От своя страна, кримските власти предупредиха, че органите на реда ще предприемат съответните действия, ако мъжът започне да убива мечките.

© Sputnik / Sergey Malgavko

Виж видео ТУК!!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !