бТВ излъчва боксовата гала вечер на...

Срещите на братя Пулеви ще бъдат излъчени пряко по bTV,...

Фънки смени Капките с Hell’s Kitchen,...

Четири от жените в червения отбор ще се борят за мястото...

JAZ и Albatros са господстващите вериги в Хургада

отпечатай новината

18.12.2019 17:57 | Видян 2187 пъти

JAZ и Albatros са господстващите вериги в Хургада

Хургада е предпочитан от българите, руснаците и немците зимен морски курорт заради близостта си до Европа – само 2 часа с прекия полет от София, и възможността да се плажува през студените месеци. И още един важен плюс: сигурността, която е много по – малко гарантирана в другия основен курорт на Египет – Шарм ел Шейх, заради близостта му до Израел. Също на Червено море, със също така хубави плажове и чиста синьо-зелена вода, Хургада е

маркетинговото име на ривиера от стотина километра,

обединени от инвестициите в туризма, а всъщност разделени на зони на по няколко километра една от друга покрай общото шосе, свързавщо и с доста удобното и обновено летище, недалеч от центъра на главния едноименен град.
Ривиерата на Хургада е  разделена на отделни части. Според имената на заливите или на някогашните колиби или дребни селища там, където пустинята среща морето. Нещата обаче са организирани така, че

Всеки хотел или по-скоро ризорт има собствен плаж от 0.5 до 1.5 км и повечето – аквапарк

Част от плажовете са коралови – т.е. морето е достъпно само със специални гумени обувки, другаде приливът и отливът моделират ивицата така, че е до пясъка или доста навътре.
Какво по-показателно за важността на туризма, който преобразява мястото в последните 40 години, от наименованията.

Главната улица на курорта се нарича Шератон роуд

по името на първата от много световни вериги, направили от това място международен курорт. Днес на нея са поовехтели хотели като Паша, Регина Суис Инн и др. Недалеч е ризортът на Хилтън.
Зоната, където са някои от най-добрите ризорти, като например бившият Интерконтинентал, днес малко кичозно преобразен Palm Royal е Сона Бийч. Хотелът, чийто президентски апартамент е с площ от 950 кв.м, а през 2014 г. е бил домакин на световната купа по сърф – заливът му е идеален за целта, а плажът е 1,2 км, е такъв случай на обновен бивш гранд. Недалеч са Кемпински и Мьовенпик.
Истинските властелини на курорта обаче са две национални египетски вериги.

JAZ e характерна с елегантния си стил, за който помага и немският й патньор Steigenberger

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !