Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Революционният Smart City в Канкун ще включва над 7 млн. растения

отпечатай новината

13.01.2020 14:07 | Видян 940 пъти

Революционният Smart City в Канкун ще включва над 7 млн. растения

Италианската световноизвестна архитектурна фирма Стефано Боери разширява концепцията си за вертикална гора в цял градски център с новия град Smart Forest в Мексико.

Разположена извън крайбрежния Канкун, тази обширна зона е замислена и проектирана така, че природата да се вписва в перфектна хармония между зелените площи и архитектурата. Smart Forest City ще бъде разположен на 1376 декара земя, която преди това е била обособена за стореж на търговски център.

Проектът предвижда 130 000 жители да могат да се насладят на живота в революционния, устойчив град, който Боери проектира.

Центърът на Smart Forest City ще е в зеленина. Близо 1000 декара са предвидени за зелена площ, която ще бъде заселена със 7,5 милиона растения - това означава, че се падат по 2,3 дървета на жител. 400-те вида, които ще бъдат засадени, са внимателно проверени от ботаника и ландшафтен архитект Лаура Гати, която се грижи за видовете и избора на растенията.

Дърветата, храстите и цветята не само ще обхванат обществени паркове и частни градини, но ще са и част от зелените покриви и фасади, които ще направят града енергийно ефективен. Всъщност екипът на Боери изчислява, че Smart Forest City ще абсорбира 116 000 тона въглероден двуокис.

Надеждата е, че градът ще се превърне в център за обучение на изследователи, които изследват екологичните проблеми и новите технологии, като привличат най-добрите студенти от Мексико и извън него.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !