Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Лили Иванова тръгва на мега турне

отпечатай новината

16.01.2020 11:29 | Видян 1161 пъти

Лили Иванова тръгва на мега турне

Вечният глас на българската музика Лили Иванова не познава умората и само месец, след като в три поредни вечери подчини препълнената зала 1 на НДК, тя обяви ново, още по-голямо национално турне. През 2020 г певицата ще направи 17 концерта (засега) в общо 15 града.

Само за сравнение през 2019 г. изпълнителката на „Ветрове“ излезе 13 пъти пред препълнени зали в 11 града. За предстоящата си обиколка този път не е планирала дори месец в който да си почива, защото според графика на турнета – като тръгне на път в началото на април ще приключи чак в края на ноември.

Старт на концертите ще даде Видин на 8 април, последван от Бургас на 27 април и Сливен – на 29 април. Прави впечатление, че е олекотила програмата си като не позволява да прави едва по 1-3 спектакъла на месец и си е оставила достатъчно време за възстановяване и поддържане на върхова форма. През май примата ще излезе пред публика в Гоце Делчев и Самоков съответно на 12-ти и 20-ти. И този път Лили не пропуска в планирането си не само задължителните големи, но и по-малки дестинации, които обаче с а пълни с нейни почитатели.

За юни е планирала да спре в Пазарджик на 17-ти, а през юли ще направи традиционния си концерт в ресторант „Лебед“ в София на 15-ти. Август ще се поклони пред две от най-престижните и големи отрити сцени – Античния театър и летния театър на Варна. В Пловдив ще е на 12 август, а в Морската столица на 19-ти. Септември е отреден за Плевен и неговия Летен театър, където ще изпобва отново акустиката на 8-ми, след което ще сгъсти значително програмата си.

На 4 октомври ще пее във Велико Търново, на 6-ти в Добрич, на 8-ми в Шумен, на 10-ти в Русе и на 13-ти в Благоевград. С това прави интензивна подготовка за традиционните си поредни концерти в зала 1 на НДК, с които слага всяка година точката на музикалните си турове. Този път е обявила само две дати – 27 и 28 ноември, за участия в зала 1 на НДК. Най-вероятно обаче, очаквания голям интерес към тези концерти ще прерасне в нова, трета дата за Двореца на културата, както стана през 2019 г.

Билетите за цялото турне вече са в продажба като най-често варират между 30 и 60 лв с изключение на Античния театър в Пловдив, участията й във Варна и Бургас, където пропуските достигат до 80 лв. Билетите за концерта й в ресторант „Лебед“ традиционно са по-скъпи заради ограничения капацитет и варират между 85 и 150 лв. След фурора, който направи в началото на декември миналата година в НДК, примата си е позволила да вдигне цените и на ценните хартийки за финала на обиколката й. Софиянци ще трябва да се бръкнат с 50 (за втори балкон) до 200 лв (за оркестрината), за да я видят на живо.


Източник: Монитор
Снимка: Васил Къркеланов

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !