Рекордна година за България по брой...

България уверено върви към целта си в туризма за 2024 г....

35 години банани по магазините

35 години банани по магазините. 10 ноември 1989-2024.

Магазинчето за шоколад и мечти

отпечатай новината

17.01.2020 17:00 | Видян 1533 пъти

Магазинчето за шоколад и мечти

Заповядайте в най-сладкия магазин на очарователната уличка „Валери Лейн“! Очаквайте на 21 януари с печата на издателство „Хермес“. Кийра обича това, което прави. В малката си шоколатерия тя изработва ръчно сладкарски изделия – домашните й бисквитки, шоколадовите бонбони и плодовете с кувертюр привличат любители на вкуснотийки на всякаква възраст. А често и самата тя не може да устои на апетитните сладкиши. Но какво значение има?

Тя не би се отказала от своята страст, пък и харесва извивките си. Но гаджето й Джордан, с когото вечно спорят, е на друго мнение. За щастие Кийра има верни приятелки, които я подкрепят и я харесват каквато е. Освен това напоследък един очарователен клиент пазарува все по-често в магазинчето за шоколад...

Авторката Мануела Инуса е родена през 1981 г. в Хамбург и още от дете мечтае да стане писателка. Малко преди своя тридесети рожден ден, решава, че моментът е сега или никога. Сред най-популярните й романи са книгите от поредицата за „Валери Лейн“, които омагьосаха сърцата на читателите и завладяха списъка с бестселъри на Spiegel. Освен автор на увлекателни романи, Мануела Инуса е и почитателка на пътешествията, трилърите, чая и британската поп музика.

Тя все още живее в родния си град със съпруга си и две им деца. Остава около месец до Празника на любовта „Свети Валентин“ и ако планирате да изненадате любим човек или да зарадвате себе си с нещо шоколадово, ето една вкусна рецепта от „Магазинчето за шоколад и мечти“. Още идеи за сладки изкушения, ви очакват сред страниците на романа. БЕЛИ СЪРЦА С ПОРТОКАЛ И МАКАДАМИЯ: Съставки за около 30 бонбона,75 мл сметана, 300 г бял кувертюр, 1 с. л. настъргана портокалова кора, 1 шишенце портокалова есенция, 50 г накълцани на ситно ядки макадамия. Затоплете сметаната в тенджера.

Добавяйте постепенно кувертюра и бъркайте, докато се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до получаване на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете шприц и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника. Кийра препоръчва да използвате бял шоколад, но бонбоните са превъзходни на вкус и с млечен или леко горчив шоколад.

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !