Голямата любов на Слави се провалила...

Голямата любов на Слави Трифонов – красивата Магдалена...

След скандал новият Alfa Romeo Milano...

След грандиозен политически скандал, за който ви...

Няма вече 20th Century Fox

отпечатай новината

20.01.2020 13:37 | Видян 1125 пъти

Няма вече 20th Century Fox

Година след като Disney купи за 71 милиарда долара едно от най-старите студиа в Холивуд - 20th Century Fox, обяви решението си да промени името на компанията. От него ще бъде премахната думата „fox“.

Официално не са обявени причините за тази промяна, но списание Variety, което първо съобщи новината, цитира източник от компанията Disney, който казва:“Смятам, че името Fox е директно свързано с Мърдок, а това е токсично.“

Бившият собственик на кино студиото притежава и медийната компания Fox News, която в САЩ е смятана за рупор на републиканците. В Холивуд традиционно доминират либералните ценности и симпатиите на мнозинството от работещите във Фабриката на мечтите е за демократите.

Думичката Fox също така ще бъде отстранена от името на още една принадлежаща й кинокомпания – Fox Searchlight Pictures.

20th Century Fox е създадено през 1935 г. и е заснело някои от най-касовите филми в историята, включително „Аватар“, „Титаник“ и няколко епизода от „Междузвездни войни“.

В края на 80-те години News Corporation, собственост на Мърдок, придобива 20th Century Fox, а Fox News е създадена през 1996 година. По-късно News Corporation беше разделена на две части, а през 2019 г. филмовата компания 20th Century Fox бе купена от Disney, а за Рупърт Мърдок останаха медийните активи, включително Fox News.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !